KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Değerlendirme Toplantıları Yapıldı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Değerlendirme Toplantıları Yapıldı

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise  Müdürleri 1. Dönem Değerlendirme Toplantıları İl Müdürümüz Ali KÖSE’nin başkanlığında Maarif Müfettişleri Başkan Vekilimiz  Meliha DUMAN, Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Turgut ACARLI, Şube Müdürlerimiz Nevzat AKBAŞ, Muhammet Nuri Ataseven ve Halime TOZCU’nun ile merkez okul müdürlerinin  katılımıyla Karabük Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi.

Anaokulu, ilk/ortaokul ve lise müdürleriyle ayrı ayrı yapılan toplantılarda; 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı 1. Kanaat dönemi eğitim-öğretim faaliyetleri, merkezî sistem sınavları, spor, anma-kutlama, sosyal-kültürel etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları ile öğrenci davranışları yönünden genel olarak değerlendirildi.

İl Müdürümüz Ali KÖSE yaptığı genel değerlendirmede 1. Kanaat döneminde dikkate değer bir problem yaşanmadığını, ders yılı başındaki altyapı olumsuzluklarının süratle giderildiğini; merkezî sistem sınavlarında (TEOG) il karnesinde hedeflendiği şekilde başarının artırıldığını söyledi.

Toplantılarda ayrıca okullarımızın 2. Kanaat dönemine kusursuz olarak hazırlanmaları, okullarımızda yapılacak 1. Dönem değerlendirme toplantılarının içeriği ve toplantıların okul açısından önemi, okul destekleme ve yetiştirme kurslarının takibi ve öğretmen görevlendirmeleri, etkileşimli tahta ve EBA kullanımının teşviki ve takibi, Rehberlik ve Denetim raporlarının incelenmesi, öğretim programları, karnelerdeki öğretmen görüşleri, okul servis araçlarının takibi, okul aile birliği toplantılarına veli harici davet edilecekler, TYP kapsamında çalışan personel ve kantin çalışanları ile ilişkiler, TYP çalışanlarının görev dağılımları, okul spor müsabakalarında görevlendirilen öğretmenlerin öğrencilere yönelik davranışları, ders yılının son haftasındaki öğrenci devamsızlıkları, öğrenci devamsızlık yazıları, okullardaki değişim ve okulun görsel dili, okul web sayfalarının takip edilmesi, okul çevresinde sigara içilmemesi, olumlu öğrenci davranışlarının teşhiri, olumsuz davranışlar için eylem planı hazırlanması, zümre toplantılarının takibi, zorunlu göç mağduru, mülteci ve sığınmacı öğrenciler ile yetim, öksüz ve parçalanmış aile çocuklarına yönelik önlemler ve “Tut Elimden Anla Beni” projesi,  okuma konusuna özel önem verilmesi ve MEM Dergisi’ne doküman gönderme konularına değinildi.

Anaokulu müdürleri toplantısında ayrıca anaokulu ve anasınıflarında “öğrenci” kelimesinin kullanılmaması, kanun ve yönetmelik hükümlerinin karar olarak yazılmaması, ilgili yönetmelikler ve öğretim programlarının okunması ve takip edilmesi, bize has kültür değerlerine (masal, hikaye, şiir, vb.) öncelik verilmesi ve özenle seçilmesi, veliler ile ilişkiler, öğrenci servislerinin kontrol edilmesi gibi konulara değinildi.

Yine ortaokul ve lise müdürleri toplantılarında okul okul, yıllar itibarıyla TEOG-YGS-LYS sınav analizleri yapıldı. Okul müdürleri grafiklerle okullarının akademik başarı durumu hakkında bilgi verdi. Her okulun sınav analizi çalışmasını tamamlayarak kitapçığa dönüştürmesi gerektiği belirtildi.

Safranbolu İlçesi Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde Okul Müdürleri ile yapılan toplantıda Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Muhummat YILMAZ, Eflani İlçe Milî Eğitim Müdürü Şükrü SEVER, Eskipazar İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri ODABAŞOĞLU, Ovacık İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail ERGÜN ve Yenice İlçe Millî Eğitim Müdür V. Özkan POYRAZ da bulundu.

Toplantı sonunda okul müdürlerine İl Müdürümüz Ali KÖSE: “Daha çok çalışmanızı, öğretmenlerimizi ve personelimizi daha çok çalışmaları konusunda teşvik etmenizi istiyorum. İlimize yaraşır başarıyı sürdürmek ve daha da yükseltmek durumundayız. Bunu beraber başaracağız. Bunu ülkemizin tarihî misyonunun gereği bize yüklenen vebal için yapacağız. Kaybedecek, başarısızlıkla suçlayacak, sokağa terkedecek bir tek öğrencimiz yoktur. Olamaz. Her kaybedilende bizim de vebalimiz vardır. Güçlü ülke; iyi yetiştirilmiş, köklerine bağlı güçlü nesiller ile olur. Geriye çocuklarımızın, torunlarımızın her dakikasıyla gurur duyacağı bir ömür mirası bırakalım” dedi. 

Toplantı İl Müdürümüzün iyi dilekleriyle tamamlandı.

04-02-2016

04-02-201604-02-201604-02-201604-02-201604-02-201604-02-201604-02-201604-02-201604-02-201605-02-201605-02-201605-02-2016

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.