KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Anaokulu Müdürleri Sene Başı Toplantımız Yapıldı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Anaokulu Müdürleri Sene Başı Toplantımız Yapıldı

         2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Anaokulu Okul Müdürleri sene başı toplantımız İl Müdürümüz Ali KÖSE’nin başkanlığında Maarif Müfettişleri Başkan Vekilimiz  Melih Duman ve Temel Eğitim Şube Müdürümüz  Muhammet Nuri ATASEVEN ile Bağımsız Anaokulu müdürlerimizin katılımıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğünde yapıldı.

 Toplantıyı ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle açan il müdürümüz gündem gereği toplantıda: “Okullarımızın; bakım, onarım ve çevre temizlikleri ile açılış törenine hazırlanması gibi yönlerden tüm eksiklikleri giderilerek yeni ders yılına hazırlanmaları için yapılması gereken son hazırlıklar, Anaokullarının sene başı öğretmenler kurulu toplantılarında gündeme alacakları konulara yönelik Millî Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan gündem taslağı üzerinde açıklamalarda bulunarak toplantılarda özellikle dikkat edilecek madde ve hususlar üzerinde taslak gündemi yansı üzerinde göstererek açıklamalarda bulundu. Bu konuda okul yöneticilerinin  görev ve sorumlulukları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Gündeme devamla Okul-Aile birliği toplantılarına muhtarların ve veli olmasa dahi okul çevresinde bulunan sanatçı, yazar, emekli bürokrat vb. farklı nitelikleri ile katkı sağlayabilecek şahısların da davet edilmesi. Çocukları merkeze alan bir anlayışla çalışılarak gerektiğinde çocukların da fikrinin alınması, Okul açılış törenleri ve okulların İlk ve son haftalarında hiçbir aksamaya mahal verilmeden eğitim faaliyetlerine devam edilmesi için gereken her türlü önlemin alınması ve bu durumun Maarrif Müfettişliğimiz ve MEM yöneticilerince planlı ziyaretlerle takip edilmesi,  Zorunlu göç mağdurları, mülteci ve sığınmacılar, doğal afetlerden etkilenenler, parçalanmış aile çocukları, yetim, öksüz, engelli ve benzeri durumda olanlara hassas davranılması, çok yönlü olarak yapılabilecek yardım ve müdahalelerin kurulda belirlenmesi, çıkarılacak İl MEM dergisine okulların da destek vermeleri ve hazırlık yapmaları gibi konular üzerinde açıklamalarda bulundu.

Her okul yöneticisinin rutin dışı çalışmalarda bulunması ve her gün kendini güncellemesi mutlaka projesinin ve hedefinin olması gerektiğini, Okul müdürlerinin ailelerin en kıymetli varlıkları olan çocuklarının okuldaki ana sorumluları olarak velilerle ilişkileri güçlü tutmaları, velilerle sebep ne olursa olsun karşı karşıya gelmeden süreçleri yönetmeleri gerektiğini, anaokulu eşittir fedakârlık olduğunu belirtti. İl Müdürümüz gündeme ilişkin olarak okul yöneticilerinin çeşitli sorularını cevaplandırdı.

           Şube Müdürü Muhammet Nuri ATASEVEN ve Maarif Müfettişleri Başkan Vekilimiz Meliha Duman’ın duyuru ve anaokulu yöneticilerinin görev ve sorumluluklarına ilişkin açıklamalarının ardından toplantıyı “Anaokullarında örnek uygulamalar gerçekleştireceğiz, sizlere güveniyorum” diyerek ve okul yöneticilerine başarı dileğinde bulunarak toplantıyı bitirdi.

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.