KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokul-Ortaokul Müdürleri Sene Başı Toplantımız Yapıldı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İlkokul-Ortaokul Müdürleri Sene Başı Toplantımız Yapıldı

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı İlkokul ve Ortaokul  Müdürleri Sene başı toplantımız İl Müdürümüz Ali KÖSE’nin başkanlığında Maarif Müfettişleri Başkan Vekilimiz  Meliha Duman ve Temel Eğitim Şube Müdürü  Muhammet Nuri Ataseven ile toplam 55 Okul müdürünün katılımıyla Karabük Öğretmen Evinde yapıldı. Toplantıyı İlimize ve Ülkemize hayırlı olması temennisiyle açan İl Müdürümüz Karabük İli olarak  bir Şehidimizin cenazesi olduğunu belirterek şehit için Allah’tan rahmet ve tüm Karabük halkı ile özellikle şehidimizin ailesine sabır ve başsağlığı dileğinde bulunarak söze başladı.

Gündem gereği toplantıda:

Okullarımızın bakım, onarım ve çevre temizlikleri ile açılış töreni için okulların  bayraklarla donatılması gibi yönlerden tüm eksikliklerinin giderilerek yeni ders yılına hazırlanmaları için yapılması gereken son hazırlıklar, ilkokulların ve ortaokulların sene başı öğretmenler kurulu toplantılarında gündeme alacakları konulara yönelik Millî Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan gündem taslakları (ilkokul / ortaokul) üzerinde açıklamalarda bulunarak toplantılarda özellikle dikkat edilecek madde ve hususlar ile ilgili taslak gündemleri yansı üzerinde göstererek bu konuda okul yöneticilerinin  görev ve sorumlulukları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Gündeme devamla 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının genel değerlendirilmesi kapsamında okullar bazında yine yansı üzerinde göstererek ve yıllar itibarıyla artış ve düşüşleri de içeren tablolarla ders başarıları ile ilgili TEOG değerlendirmelerinde bulundu.  Spor faaliyetlerine, grup, yarıfinal ve final müsabakalarına katılım durumları, Anma ve kutlama faaliyetleri, Sosyal, kültürel  etkinlikler, toplum hizmeti çalışmaları açısından genel değerlendirmelerde bulunan İl Müdürümüz  okul müdürlüklerince TEOG sınav sonuçlarının çok yönlü olarak analize tabi tutulması, Okul-Aile birliği toplantılarına muhtarların ve öğrenci velisi olmasa dahi okul çevresinde bulunan sanatçı, yazar, emekli bürokrat vb. farklı nitelikleri ile katkı sağlayabilecek şahısların da davet edilmesi. Okullarda Ölçme değerlendirme konusuna ehemmiyet verilmesi. Her okulun her dönem en az birer sosyal etkinlik gerçekleştirmesi, eğitim bölgelerinin de kendi aralarında ortak bir etkinlik gerçekleştirmeleri, Geleneksel etkinliklerin yaygınlaştırılması, Okulda Demokrasi eğitimi  çalışmalarına özel önem verilmesi ve seçim organizasyonlarına okul müdürlerinin bizzat iştirak etmeleri, okul açılış törenleri ve okulların İlk ve son haftalarında hiçbir aksamaya mahal verilmeden eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilmesi için gereken her türlü önlemin alınması ve bu durumun müfettişlik ve MEM yöneticilerince planlı ziyaretlerle takip edilmesi,  Zorunlu göç mağdurları, mülteci ve sığınmacılar, gazi ve şehit yakınları, doğal afetlerden etkilenenler, parçalanmış aile çocukları, yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlar ile diğer yardıma ihtiyaç duyanlara yönelik projeler ve toplum hizmeti çalışmaları, Okuma konusuna özel önem verilmesi ve her okulun bu konuda etkili ve değişik etkinliklerde bulunması, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında İl Millî Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilmesi düşünülen ve planlanan Obezite, İnternet kullanımı, Muhtaç, muhacir, fakir ve parçalanmış aile çocuklarına yönelik destek, Değerler eğitimi ve Okuma alışkanlığı kazandırma konularına yönelik projeler ile çıkarılacak İl MEM dergisine  okulların da destek vermeleri ve hazırlık yapmaları  gibi konular üzerinde açıklamalarda bulundu.

Her okul yöneticisinin rutin dışı çalışmalarda bulunması ve her gün kendini güncellemesi gerektiğini vurgulayarak “yeni bir şey yapmayacaksak burada yerimiz yok” dedi. Okuma alışkanlığı kazandırma konusunda her okulun mutlaka bir özel çalışmasının, bir projesinin olması gerektiğini de vurgulayan İl Müdürümüz gündeme ilişkin olarak okul yöneticilerinin çeşitli sorularını cevaplandırdı. Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven ve Maarif Müfettişleri Başkan Vekilimiz  Melih Duman’ın duyuru ve gündeme ilişkin görüşlerini açıklamalarının ardından toplantıyı “Biz iyi bir ekibiz. Standartlarımızı yükselterek eğitimde örnek uygulamalar gerçekleştireceğiz” diyerek ve okul yöneticilerine başarı dileğinde bulunarak bitirdi. 

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.