KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Tablet Dağıtımları Başladı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Tablet Dağıtımları Başladı

2015-2016 eğitim öğretim yılında Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumları tamamlanmış olan okullarımızda tablet dağıtımları Alparslan Gazi Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen törenle başladı.

Törene Valimiz Sayın Orhan ALİMOĞLU, İl Müftüsü Halil BEKTAŞ, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali KÖSE, İl Müftü Yardımcısı Mehmet TÜRKOĞLU, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Erdal ÜNGÖREN ve Alparslan Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Zeki ÖZ ile öğretmen ve öğrenciler katılmıştır.

Törende okul müdürünün hoş geldiniz konuşmasının ardından  İl Müdürümüz Ali KÖSE konuşmasında “1983 yılında ortaokul müdürlüğü yaptığım Kars-Tuzluca’nın bir okulunda Erzurum Devlet Malzeme Ofisinden daktilo aldığım gün bebeğini kucaklayan anneler, babalar gibi mutlu olmuştum. Biz bu günlere karbon kağıdı ile kalemle resmi yazı yazdığımız günlerden geldik. Okullarımızda Fen ve Tabiat Bilgisi dolabı eksiklerimiz vardı. Okullar arasında ödünç deney malzemesi aldığımız günleri biliyorum. Bu durum 10 yıl öncesine kadar fazla değişmedi. Bugün geldiğimiz noktada Karabük ilimizde Genel Liselerimize bu dağıttıklarımızla birlikte 1084 öğretmen 4365 öğrenci olmak üzere 5449 adet tablet bilgisayar dağıttık. Bu oran yaklaşık %70’e tekabül ediyor. Yine 1576 dersliğimize etkileşimli tahta kurduk. Bu rakam da dersliklerin %95’i nispetindedir. Yine 165 okulumuza Çok Fonksiyonlu yazıcı dağıttık. Bakanlığımız bütçesinin önemli bir bölümü bu alanlara yöneliktir. Bakanlığımız nesil meselesinde varını yoğunu seferber ediyor. Bu yaklaşımın mimarı Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımız bürokratlarına ayrıca İİlimiz eğitim altyapı ve donanımları konusunda duyarlılık ve gayret gösteren başta Sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize, yerel yöneticilere ve emeği geçen herkese huzurlarınızda şükranlarımı arz edeyorum. Bu gün vesilesiyle siz sevgili öğrencilere tavsiyem ise hafızanızı bilgisayara, tablete mahkum etmeyin. Onu sadece bilgiye erişim ve araştırma amaçlı kullanalım. Kalıcı harddisk ve işlemci sizin beyniniz olmazsa bu yatırımların faydası olmaz. İlaçlar dozajında alınmazsa fayda yerine zarar verir. Tabletlerin size İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İl Müdürümüzün konuşmalarının ardından İl Valimiz Sayın Orhan ALİMOĞLU konuşmasında “21. Yüzyılda 3 yaşından 30 yaşına kadar insanlara en önce ne istersin diye sorsak bilgisayar ve cep telefonu derler. Devletimiz-Hükümetimiz bunu bildiği için bütün öğretmen ve öğrencilerimize bilgisayar temin etmek için Fatih Projesini başlattı. Dağıtımın büyük çoğunluğu gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor. Bugünde bunun bir parçası olarak 2300 Bilgisayarı daha ilimiz genelinde liselerde dağıtacağız hayırlı, uğurlu olsun. Fakat çocuklar bunlar size devletimizin, milletimizin hediyesi ama emanet hediyesi. Emanet; emin insana, yani yanlış zor yapan insana, mükellefiyet yükleyen, karşılığında bir şey beklenen hediye demek. Bu beklediğimizin özeti de şu, sizler şimdi yetişme çağındasınız. İyi yetişirsek melese yok demektir. İyi yetişmediyse eksik kaldıysa sonra ben ne yapacağım diye dolaşırız. Bilgisayar iyi ve cazip bir kelime ama kelimenin yarısı bilgi, bu bir yerden yüklenmeli ki saysın, tanzim etsin bize ilave yapsın. Bilgisayar, bilgi yoksa ne sayar, bunların üstünde düşünün. Allah kullarına zaten bilgisayar yerleştirmiş. Bu bilgisayarlarda insanlar tarafından yapılıyor. Hayatta lazım olan sağlam bilgilerin hepsini bu bilgisayara yani hafızamıza, kafamıza kaydetmek lazım. Sizlerin en çok ziyaret ettiği yer okullarımızın kütüphaneleri olmalı. Bu Bilgisayarların hakkını vereceğinize inanıyor, yeryüzünde güzel, mutlu, huzurlu bir hayatınızın olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından tören İl Valimiz tarafından Alparslan Gazi Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerine tabletlerinin dağıtımı ile sona ermiştir. 

2015-2016 eğitim öğretim yılında Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumları tamamlanan okullarımızın 10.sınıf öğrencilerine toplam 1756 tablet dağıtımına önümüzdeki günlerde devam edilecektir.

 

Tablet DağıtımıTablet DağıtımıTablet DağıtımıTablet DağıtımıTablet Dağıtımı
Tablet Dağıtımı

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.