KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılışı Yapıldı

İlköğretim Haftası Yoğun Etkinliklerle Başladı
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Açılışı Yapıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve İlköğretim Haftası Kutlama Programı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali KÖSE’nin Karabük Atatürk Ortaokulundan iki öğrenci ile Atatürk Anıtına Çelenk sunması ve törene katılanlarla topluca saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Anıt Meydanındaki çelenk sunma töreninin ardından törene katılan Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ, İl Protokolü, Okul/Kurum yöneticileri, Öğretmen, Öğrenci ve velilerin katılımıyla “İlköğretim Haftası, Şehitlerimiz ve Millî İradeye Saygı” yürüyüşü ile Yenişehir Kapalı Spor Salonuna gelindi. Spor salonunda düzenlenen programa Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ali KÖSE, Garnizon Komutanı J. Albay Cihan ULUKAYA,  Defterdar Osman KOÇAŞ, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet SÖZEN, İl Sağlık Müdürü Ahmet SARI, Halk Sağlığı Müdürü Sezgin TİRYAKİ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim ŞAHİN, Ticaret İl Müdürü Ferudun KARATAŞ, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler öğretmenler ve veliler katıldı.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Müdürümüz Ali KÖSE günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaptı. İl Müdürümüz konuşmasında: “Karabük İli’nde tüm eğitim çalışanlarımızla ve paydaşlarımızla yeni bir ders yılını başlattığımız bu özel günde; bu tatlı heyecanı bizlerle paylaşan Sayın Valimiz başta olmak üzere törenimizi teşrif eden siz saygıdeğer davetlilerimizi, misafirlerimizi, yöneticisinden hizmetlisine burada bulunan tüm mesai arkadaşlarımı, değerli velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi Karabük eğitim camiamız adına saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Çalkantılı bir yaz tatilinden sonra bugün nihayet öğrencilerimiz öğretmenleri ile buluşuyor. Bu yaz tatili öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için aynı zamanda bir uygulamalı eğitim dönemi oldu. Çocuklarımız, gençlerimiz “darbe’yi”,  “millî irade’yi” ve ona sahip çıkmayı öğrendiler. “Hâkimiyetin niçin kayıtsız şartsız milletin olduğunu” daha iyi anladılar. Tarihe tanıklık edercesine meydanlarda yanımızda oldular. Demokrasi nöbeti tuttular.

Tebrikler sevgili çocuklar. Tebrikler sevgili öğretmenler.

Bu vesileyle 15 Temmuz Darbe girişiminde can veren demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; bu hain teşebbüsün, ülkemizi işgal projesinin sahibi dış mihrakları, işbirlikçilerini ve bunların figüranlığını yapan satılmış beyinleri nefretle kınıyor ve lanetliyorum.

Sayın Valim, Sayın Vekilim, Değerli Davetliler, Sevgili Öğrenciler,  

Bugün Ülkemizin her yerinde; yaz tatilinden sonra okullarına dönen öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, bu yıl ilkokullu, ortaokullu, liseli olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, okulları ile buluşan yeni öğretmenlerimizin apayrı duyguları, heyecanları var. Okullar; öğrencileri, öğretmenleri ile güzel ve anlamlı.

Yuvanıza hoş geldiniz sevgili çocuklar, hoş geldiniz değerli öğretmenlerimiz.

Sayın Valim, Değerli davetliler,

Bilginin yaşayışa dönüşmesi olarak özetleyebileceğimiz eğitim; olayların yorumlanabilmesi, davranışların geliştirilmesi, değişikliğin yaşanılması, gelişimin sağlanması, farklılıkların okunması, inceliklerin kuşanılması, insanların anlaşılması, fikirlerin yoğrulması, samimi duyguların ifadesi, insani özelliklerin ruh ve bedende dokunması, hayatın derinliklerinin sorgulanması, düşüncelerin anlaşılması ve öğretilerin anlam kazanması olarak da açılabilir.

Son 20 yılda yapılan araştırmalar, insanın öğrenen bir varlık olduğunu, öğrenmediği zaman kireçlenmeye başladığını ortaya koymuştur. Beynin yaşlanmasını engellemek, sürekli öğrenmeye ve öğrenme çevrelerinde bulunmaya bağlıdır. Adeta peygamberimiz (s.a.v.)’in bir mucizevi beyanı, bu asırda daha iyi anlaşılıyor. “Ya öğrenen ya öğreten ya da öğrenmeyi destekleyen ol. Yoksa helak olursun.” Bu düşünceden hareketle, İnsanın beyin fakültelerini daha etkin kullanmak için; ‘öğrenen fert’, ‘Öğrenen kurumlar’ ve ‘öğrenen sistemler’ kavramları ortaya atıldı.

Adale gücü ile zihin gücünün yer değiştirdiği günümüz dünyasında geçerli akçe: bilgiyi kullanma ve ondan yeni bilgiler üretme kapasitesine sahip olmaktır. Bunu başaran ülkeler günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi konumdadır.

Tarih, eğitim önemsendiğinde toplumların nasıl şaha kalktığının, ihmal edildiğinde, önemsenmediğinde de nasıl geri kaldığının örnekleri ile doludur.

Sayın Valim,

Karabük eğitim camiası olarak maiyetinizde; Bakanlığımızın,  Milletvekillerimizin ve diğer siyasilerimizin, mahalli idarelerimizin,  Kardemir İşletmesinin, İlgili Kurumların, hayırseverlerimizin, velilerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin de desteği ile eğitim altyapısı ve akademik eğitim başarısı alanlarında ülke ve bölge sathında dikkat çeken başarılı çalışmalarımızın daha da artırılması için çalışılmaktadır.

Okullarımızın yeni ders yılına hazırlanması için bu yaz sezonunda 77 okulumuzda planlanan onarım ve çevre düzenlemesi inşaatlarının 11 tanesi tamamlanmış, 46’sı devam etmekte, 20 tanesi de ihale aşamasındadır. Devam eden onarım inşaatlarımızın eğitim öğretim etkinliklerinin gerçekleştirildiği kısımları tamamlanmış olup kalan işler de eğitim öğretim saatleri dışında gerekli önlemler alınarak yapılacaktır.

Bu hususta desteğini esirgemeyen Zatı âliniz ve Milletvekillerimiz başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcımıza, İl Özel İdaremize, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze, İl ve İlçe Belediye Başkanlıklarımıza, Okul yöneticilerimize, Okul-Aile Birliklerimize, Gönüllü velilerimize ve İlimiz medyasına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Sayın Valim,

Karabük İli, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ders kesiminden sonra yeni hizmete açtığımız 1 Anaokulu, 1 özel İlkokul, 1 Özel Ortaokul, 3 müstakil İmam Hatip Ortaokulu, 1 Yatılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gelecek ders yılında Proje okulu hüviyetinde olacak 1 karma Anadolu İmam Hatip Lisesi, 1  Bilim ve Sanat Merkezi de dahil olmak üzere 202 Eğitim Öğretim kurumunda 3060 öğretmen ve yöneticisi, 37000 Civarında öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine hazırdır.

İl genelinde taşımalı eğitim ve yemek ihalelerimiz gerçekleşmiş olup bugün itibarıyla hizmete başlanmıştır. 9. Sınıf ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin taşıma ihaleleri yerleştirme ve nakil işlemlerinin akabinde gerçekleştirilecektir.

FETÖ PDY kapsamında görevden ihraç edilenlerle oluşan öğretmen açığı Valiliğimiz onayları ile görevlendirilen 184 kadrolu ve 100 civarında ücretli öğretmen ile karşılanmıştır. 

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında il olarak uyguladığımız “Okuyarak Yaşıyorum”, “Bilinçli İnternet, Güvenli Gelecek”, “Değerimiz Değerlerimiz”, “Sağlıklı Beslen Hareket Et”, “Tut Elimden Anla Beni” adlı projeleri bu ders yılında da çeşitli etkinliklerle sürdürmeyi, İl olarak yüksek akademik başarımızın yanı sıra öğrencilerimizin sosyal kültürel, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmalarına daha fazla katılımlarını sağlamayı, öğretmen zümre çalışmalarını etkin kılmayı, okulda demokrasi eğitimi çalışmalarını artırarak sürdürmeyi, Öğrencileri eğitim-öğretim ve yönetim faaliyetlerine daha fazla dâhil etmeyi düşünüyoruz.

Değerli anne babalar, Değerli veliler,

Her fırsatta söylediğimiz gibi Karabük İli eğitim başarısının temel faktörlerinden biri de aile duyarlılığıdır. Öncelikle Karabük’teki anne babaları, aile bireylerini bu hassasiyetlerinden dolayı tekrar tebrik ediyorum.

Her aile bir okuldur. Çocuğa ilk eğitim aile okulunda verilir. Anne babalar, diğer aile bireyleri bu okulun hem öğretmenleri ve hem de öğrencileridir.

Her anne baba çocuklarının başarılı olmasını ister ve bu konuda çaba harcar. Ne var ki bu süreçte doğru olduğunu düşünerek sergilediğiniz bazı davranışlar, fayda yerine zarar verebilir, kişilik oluşumunda telâfisi imkânsız sonuçlar doğurabilir. Birkaç basit örnek vermek gerekirse: “Artık çocuk değilsin, çocukluktan kurtul.” gibi sözlerle okul kaygısını hafife almayın, “Seni öğretmenine şikâyet ederim” gibi sözlerle çocuğunuzu öğretmeninden soğutmayın. Çocuğunuzun ödevlerini yaparak, ayakkabısını giydirerek.. onu hazırcılığa alıştırmayın.

Yıkıcı sonuçlarla karşılaşmamak, çocuğunuzu bilinçli yetiştirmek için Halk Eğitimi Merkezlerimizce düzenlenen anne-baba eğitimlerine mutlaka katılmalısınız.

Çocuklarınıza tepki göstermeden önce empati kurmalı, anlayışlı ve duyarlı olmalısınız. Onlara kendilerini ifade etme hakkı tanımalı, kontrol etmeli ama baskı kurmamalısınız.

 Yine çocuklarınızı iyi örnek alabilecekleri ortamlara, okuldaki sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarına katılmaları konusunda teşvik ediniz. Sorumluluklar yükleyerek cesaretlendiriniz, fikirlerini alınız, kendilerine güvendiğinizi hissettiriniz. 

Bu davranış ve yaklaşımları bilinçli ve kararlı bir şekilde sürdürdüğünüz takdirde çocuğunuzdaki mükemmel değişimi izleyeceksiniz.

Karabük Eğitim Başarısının Mimarları, Sevgili öğretmenler,

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “En önemli ve feyizli görevlerimiz, millî eğitim işleridir. Millî Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur.” Sözleri ile gösterdiği strateji ve önceliğin gereği olarak son on, on dört yıldan beri devletimizin eğitim alanındaki büyük yatırımları, plan, proje ve arayışları hepinizce malumdur.

Millî Eğitim işlerinin de en önemlisi sizin yaptığınız iştir. Çocuğun, gencin kalbine dokunanın, onu şekillendirenin yaptığı iştir. Eğitim-öğretim işidir.

İl olarak sizlerin, ilgili yöneticilerimizin ve velilerimizin gayretleri ile oluşturduğumuz standart ve bulunduğumuz basamaktan geri adım atmadan daha üst basamaklara çıkmak zorundayız. Bu azmi, bu dinamizmi sizlerde görüyoruz. Bu asli sorumluluğun gereği olarak;  büyük fedakârlıklarla sürdürdüğünüz eğitim-öğretim faaliyetlerinde eğittiğiniz çocuklara, öğrencilerinize alan bilginizin ve bilimsel düşünce yaklaşımının yanı sıra sevginizi, insani değerleri, millî manevi değerlerimizi, bunların yanı sıra da sevme, sevilme, değer verme, değer görme, paylaşma gibi temel gelişim ihtiyaçlarını olabildiğince artırarak dâhil etmeniz, doğrularında da yanlışlarında da çocuklarımızın yanında olmanız ve onlarla yüzleşmeniz bizi sür’atle “Geleceğin lider ülkesine, müreffeh Türkiye’sine” taşıyacaktır.

 Bu vizyonu gerçekleştirdiğimizde eminim ki en mesut olanlar Atatürk’ün dediği gibi “hizmetlerinin bütün nesillerce meçhul kalmasını tercih edecek karakterde bulunanlar” olacak, yani öğretmenlerimiz olacaktır.

Bu duygularla 2016-2017 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diler saygılar sunarım. .” dedi. 

Programın devamında Şehit Metin Arslan İlkokulu öğrencisi Sadıkcan BOSTANBAŞI’nın “Yeni Ders Yılı” adlı şiirini okumasının ardından Şehit Metin Arslan İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerinin “Kınalı Ali” adlı  gösterisi sunuldu. Karabük Atatürk Ortaokulu öğrencisi Derya BÜYÜKTEPE  “Eğitim Gelir Aklıma” adlı şiirini okudu. Şehit Metin Arslan İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine okula  hoş geldiniz çiçeği takdiminin ardından Valimiz Sayın Mehmet AKTAŞ konuşmalarını yapmak üzere davet edildi. Valimiz konuşmasında: “Kişisel gelişimin, toplumsal huzurun, kalkınmanın, refahın temelinde eğitim yatar. Bunun için hem devlet olarak, hem de millet olarak insanlarımızı, gençlerimizi daha iyi yarınlara hazırlamak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Kaynaklarımızın büyük çoğunluğunu eğitime harcıyoruz. Allaha şükür Karabük’te eğitimde çok iyi noktadayız. Bu başarıyı yakalamamızda öğretmenlerimizin gayreti var, öğrencilerimizin azmi var. Ayrıca siz değerli Karabüklülerin yani velilerin gayreti ve katkısı var.” dedi.  Valimizin hitabının ardından Sayın Valimiz ve   İl Milli Eğitim Müdürümüzün 2016- 2017  ders yılının ilk zilini çalmaları ve Merkez Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu halk oyunları ekibince  sunulan Halk Oyunu Gösterisi ile program son buldu.

Programın ardından Valimiz beraberinde İl protokolü ile Anıt Meydanında yapılan Gaziler Günü çelenk sunma törenine iştirak edildi. Bu törenin ardından Kardemir AŞ. Tarafından tadilat ve onarımı gerçekleştirilen Hoca Ahmet Yesevî İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen törenle okulun açılışı yapıldı, okul gezilerek davetlilere ikramda bulunuldu. Valimiz ve İl Müdürümüz bu törenden sonra ilimiz demokrasi Şehitlerinden Metin Arslan’ın adı verilen “Şehit Metin Arslan İlkokulu” nu ziyaret ederek okulda incelemelerde bulundu. Valimiz ve İl Müdürümüz okul yönetici ve öğretmenlerine başarı dileğinde bulunarak okuldan ayrıldı. Gün içerisinde ayrıca  

Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlkokulundan üç kişilik bir öğrenci grubu Okul Müdürü Vedat ÖZTÜRK ve öğretmen Dilşen ŞİŞLİ beraberinde İl Müdürümüzü makamında ziyaret ederek günün anısına çiçek sundu. İl Müdürümüz öğrencilerimize kitap hediye ederek okuma alışkanlığı kazanmaları tavsiyesinde bulundu. İl Müdürümüz daha sonra Şehit Metin Arslan ilkokulu Müdürü İlyas YILDIZ ve Okul sınıf Öğretmenlerinden Şeyda GÜRCAN ve üç öğrenci ile Valimizi makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti. Valimizin çocuklar ve ziyarette bulunanlar ile sohbetinin ardından öğrencilere kitap hediye etmesi ve fotoğraf çektirmesi ile ziyaret son buldu. 

İl Müdürümüz Merkez ve İlçelerdeki okul ziyaretlerinin hafta içerisinde de sürdürüleceğini söyledi.

19-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-201619-09-2016

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.