KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıklarına ve Güvenlik Önlemlerine Yönelik Toplantı Yapıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılına Hazırız.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıklarına ve Güvenlik Önlemlerine Yönelik Toplantı Yapıldı

 

2017-2018 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 28.08.2017 tarihli emirleri gereği 08.09.2017 Cuma günü saat 10.00’ da Valilik Toplantı Salonunda Valimiz Sayın Kemal ÇEBER Başkanlığında İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Cihan ULUKAYA, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma DANIŞMAN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin AKAY, İl Millî Eğitim Müdürü Ali KÖSE, İl Sağlık Müdürü Ahmet SARI, İl Halk Sağılığı Müdür Sezgin TİRYAKİ, Valilik Özel Kalem Müdürü Mustafa CÜCÜ, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyit Ahmet KARABACAK, Mahalle Muhtarları: İbrahim HARMANBAŞI, Erdoğan YELTEPE, Tevfik BOSTANCI, Kemal ÖZDEMİR, Cihan GÜÇLÜ, Okul Aile Birliği Başkanları: Ramazan ERSOY, Zehra ÇİRİŞOĞLU, Özcan BÜYÜKGENÇ, Hülya KAYA, Adnan KARATAŞ, Emine BOSTANBAŞI ve Yaşar AYDEMİR’ in katılımıyla toplanıldı.

Toplantı Valimiz Sayın Kemal ÇEBER’ in 2017-2018 eğitim öğretim yılının İlimize, Ülkemize, öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olması temennisi ile açıldı. Valimiz 2017-2018 eğitim öğretim döneminde okullarda ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri konulu İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 2017/03 sayılı Genelgesinin okul çevresi güvenliği ile ilgili bazı maddelerini okuyarak açıklamalarda bulundu. Genelge gereğince her türlü önlemin ilgili kurumlarca hiçbir aksamaya mahal verilmeden alınması gerektiğini bildirdi. Buna ilaveten ayrıca Öğrencileri tehdit eden diğer tehlikeler, farklı niyetle okul önlerinde bulunanlar, Metruk binalar vb. yerler ile ilgili önlemler, Servis araçları ve sürücü davranışları ile servis aracı görüntü depolama sürelerinin uzatılması, Sokak satıcılarının takibi, Okul kameraları ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemine entegrasyonu, Okul bahçelerinin gece saatlerinde takip edilmesi, Öğrencilere sigara satışları, Yenişehir okullar bölgesinde alınan İl Trafik Komisyonu kararının uygulanması, Okul önlerindeki hız kesicilerin ve trafik işaretlerinin yeniden kontrol edilmesi, Yüksek ses çıkaran modifiyeli araçların ve başıboş hayvanların takip edilmesi, Sigara ve bağımlılıkla mücadele konularına yönelik eğitici tedbirler alınması konularına ilişkin açıklamalarda bulundu ve ilgili kamu kurumlarına yönelik talimatlarda bulundu.

İl Valimiz kamu kurumlarının Merkez İlçedeki okulların hamisi olmaları konusunda İl İdare Şub Başkanları toplantısında da duyurduğu bir proje hazırlandığını ve Millî Eğitim Müdürlüğünün gerekli kamu kurumu-okul eşleştirmesini yapacağını, ayrıca istekli sivil toplum örgütlerinden uygun görülenlerin de bu kapsama dahil edileceğini söyledi.

Daha sonra konuya ilişkin olarak İl Millî Eğitim Müdürü Ali KÖSE’ ye söz verdi. İl Müdürümüz 2017-2018 eğitim öğretim yılına sorunsuz girilebilmesi için 2017 yılı ders kesiminden beri çalışıldığını, bu amaçla İl genelinde; 8 İlkokul, 12 ortaokul  ve 6 lisemizde bakım onarım çalışmaları gerçekleştirildiğini, daha kusursuz bir ortamda eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi için gayret gösterildiğini, inşaatı (onarımı) tamamlanmayan 16 okulumuzdaki eksikliklerin de eğitim öğretimi etkilemeyecek kısımlarda kalan onarımlar olduğunu ve en kısa sürede tamamlanacağını, iki hafta önce dört okulumuzun deprem tahkikleri sonucu yıkım kararı gönderildiğini, süratle bu okullarımızın yerleştirileceği okulların belirlendiğini, gerekli incelemeler tamamlanarak Sayın Valimizin talimatları ile Aydınlıkevler Ortaokulunun / Şehit Alican Öztürk İmam Hatip Ortaokulu binasına, Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun yıkılan binasındaki dersliklerin / Kazım Karabekir İHO binasına, Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin / Safranbolu Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına, okul pansiyonunun Safranbolu Abdurrahman Yerlikaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonuna, Şehit Metin Arslan İlkokulunun/ Şirinevler İlkokuluna, bu okulun anasınıfı dersliklerinin Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anasınıfı bölümüne nakledilerek öğrenimlerini sürdürmeleri hususunda. Valilik Onayının okullara gönderildiğini, taşınma yerleşme işlemlerinin 18.09.2017 tarihinden önce tamamlanacağını, İlimizde ikili eğitimin kaldırılması için gerekli planlamanın yapıldığını; bu itibarla Anayasa Ortaokulunun 8 dersliğinin 75. Yıl Karabük Anadolu Lisesinin bir katına taşınarak Anayasa İlk ve Ortaokulunun, Demir Çelik İlkokuluna tadilatla 3 derslik yapılarak Demir Çelik İlkokulunun, Şehit Metin Arslan İlkokulunun da Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunun 5 dersliği ile Karabük Atatürk Ortaokulunun 3 dersliği kullanılarak normal öğretime geçirilmesinin planlandığını ve gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını, ancak Şehit Metin Arslan İlkokulunun yıkım kararı üzerine bu okulumuzun Şirinevler İlkokuluna taşınıp aynı binada ikili eğitim yapılması zorunluluğu hasıl olduğundan normal öğretime geçiş hedefinin bu iki okul hariç (Şehit Metin Arslan-Şirinevler İlkokulları) gerçekleştirildiğini, söyledi.

Millî Eğitim Müdürümüz ayrıca yapılacak bu toplantıya esas olmak üzere orta dereceli okul müdürleri ile yapılan ön istişare toplantısında bulundukları taleplerin bir çoğunu Sayın Valimizin talimatlandırdığını, geri kalan bazı taleplerinde Okul giriş çıkış saatleri ve öğle aralarında okul önlerinde güvenlik önlemi alınması, Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi ve Mehmet Vergili Fen Lisesi önüne öğrenci servislerinin ve toplu taşıma araçlarının durup kalkması için cep yapılması konusunda alınan İl Trafik Komisyonu kararının hızlandırılması, Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesi kenarından geçen ana yola Belediyece yapılan yol istinat duvarının yıkılma riski olduğunu, bu konuda yazışmalar yapıldığını ve konunun Belediyemizce takibinin gerektiğini, Merkez okullar bölgesinde Demir Çelik Anadolu Lisesi önünde ve Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde İl Emniyet Müdürlüğünce iki ayrı ekip bulundurulmasını, geceleri okul bahçelerinin imkanlar nispetinde takip edilmesini, duraklar arasında öğrenci indirilmesi ve bindirilmesinin tehlikeli olduğunu, okullara güvenlik görevlisi talebinde bulunulduğunu, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci girişinin polis evi tarafından verilmesi ve okul karşısında bulunan Gaziler Derneği Hizmet Binası üzerinde bulunan parkın etrafının çevrilmesi, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi okul bahçe kapısı girişine tümsek ayna konulması konularında okul yöneticilerinin talepleri olduğunu ifade ederek ilgili makamlardan destek taleplerinde bulundu. İl Müdürümüz 187 okulumuz, 18 diğer eğitim kurumumuz olmak üzere toplam 205 okul ve kurum, 252 yönetici ve 2921 Öğretmenimiz ile yeni öğretim yılına hazır olunduğunu söyledi.

Devamında Sayın Valimiz İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin AKAY’ a söz verdi. İl Emniyet Müdürümüz M. Emin AKAY da yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması ve verimli geçmesi temennisinde bulunarak, bütün imkanlarımızı zorlayarak eğitim öğretim yılının huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışacağız. Millî Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurum müdürlükleri ile yoğun işbirliğimiz vardır. Personel sayımızdaki ciddi azalmaya rağmen bu boşluğu hissettirmemeye çalışıyoruz. bu manada ilgili kurumların desteğine ihtiyaç duyuyoruz, İl Emniyet Müdürümüz ayrıca çözümsüz problemlerin mutlaka emniyet birimlerine aktarılmasını, okul aile birliği imkanları elverişli olan okullara güvenlik görevlisi alınmasının bu konuda çok yararlı olacağını ifade ederek alınan güvenlik ve trafik önlemleri ile ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Daha sonra söz isteyen ve Sayın Valimizce söz verilen Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Kemal ÖZDEMİR muhtarı bulunduğu mahallenin ilkokul ihtiyacı konusuna değindi ve ayrıca okul ve öğretmen disiplini konusuna değinerek Millî Eğitim yöneticilerinin velileri bilgilendirme konusunda önlem alması talebinde bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali KÖSE Aydınlıkevler Mahallesinde yeni bir okulun ihale aşamasında olduğunu, yapılacak ihtiyaç analizi ile ihtiyaç duyulduğu takdirde Aydınlıkevler Ortaokulu binasının yerinde ilkokula ek bina yapılabileceğini, okullarda gerçekleştirilecek veli toplantılarına Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin iştirak ettiğini, bu ders yılında bunun daha da yoğunlaştırılacağını söyleyerek Mahalle Muhtarının talebine ilişkin cevap verdi.

Daha sonra İl Halk Sağlığı Müdürü Sezgin TİRYAKİ söz alarak, öğretmenlerin sigara konusunda rol model olması gerektiğini ve okul ortamında kötü örnek teşkil edecek davranışlardan uzak durmasının önemine değindi. Valimiz Sayın Kemal ÇEBER bu konuda kötü örnek teşkil eden davranışların tespit edildiği takdirde en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği konusunda talimatta bulundu.

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yaşar AYDEMİR söz alarak okullar bölgesindeki vasıta gürültüleri konusunda önlem alınması, ayrıca deprem ve yangın tahkikatı yapılmasının yararlı olacağını söyledi.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdoğan YELTEPE Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun binası yıkılan dersliklerinin Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu binasına taşınmasına öğrenci velilerinin karşı çıktığını, çocuklarını göndermek istemediklerini ifade etti. Millî Eğitim Müdürünün cevabi açıklamasından sonra Valimiz Sayın Kemal ÇEBER; kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı kamu görevlilerinin asli ve öncelikli işidir. Normal öğretime geçiş hükümet ve Bakanlık politikasının gereğidir. Normal Öğretim yapan bir okulu ikili öğretime dönüştürmek hiçbir şekilde yararlı olmayacaktır. Yine de Millî Eğitim yöneticilerimiz okul aile birliği ile müşterek bir çalışmaya girmek suretiyle var olan problem ve tereddütlerin çözümü yönünde gayret gösterecektir.

Şehit Metin Arslan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Emine BOSTANBAŞI bu yıl normal öğretime geçmeyi çok arzu ettiklerini ancak okul yıkım kararı ile bunun mümkün olmadığını, okul binasının bir an önce yapılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Valimiz Sayın Kemal ÇEBER toplantıda değinilen konuları özetleyerek eğitim en öncelikli işlerimizden, en öncelikli müştereklerimizden biridir. Öğretmen, Müdür, Millî Eğitim yöneticisi hepimiz sorumluluk alacağız, bu çocukların hepsi bizim evladımızdır. Hiçbirinin tırnağına zeval gelsin istemeyiz. Karabük olarak eğitim konusunda en sorunsuz ve iddialı il olma yolunda bütün enerjimizi ortaya koyacağız. 2017-2018 eğitim öğretim yılının tekrar hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar diliyorum sözleri ile toplantıyı bitirdi.

08-09-201708-09-2017

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.