KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlandı

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı 15 Eylül 2020 Salı günü saat 10.00'da Kent Meydanında Karabük Belediyesi Başkan Yardımcısı Seher BERKER, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet UZUN, İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, müdürlüğümüz yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

COVID-19 önlemleri nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılan tören İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ'ın Kent Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ törende yaptığı konuşmada : "Geçen yıl Mart ayından bu yana sınıflarımızda, okul koridorlarımızda, okul bahçelerimizde özlediğimiz çocuklarımızın, seslerinin İnşaallah tekrar yankılanacağı 21 Eylül gününe bir haftadan az bir zaman kaldığı bugünde İlköğretim Haftası Çelenk Sunma Törenini teşrif eden siz saygıdeğer hazirunu sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Tüm dünyada ve maalesef ülkemizde de etkisini gösteren COVİD-19 salgını dolayısıyla alınan önlemler kapsamında bildiğiniz gibi okullarımızda Mart ayından bu yana yüz yüze eğitim yapılamamaktadır. Ancak eğitim-öğretim toplumun her kesimini ilgilendirdiğinden Bakanlığımız bu konuda çok hızlı bir refleks göstermiş ve Bakanlığımızın geliştirdiği ve sürece de hızlıca uyarladığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) etkin bir uzaktan eğitim platformu olarak tüm dünyaya model olmuştur.   Bu yıl da eğitim-öğretim yılımıza bildiğiniz gibi 31 Ağustos'tan itibaren 3 haftalık telafi eğitimi süreci ile daha güçlenmiş bir uzaktan eğitim modeliyle, yine EBA ile başladık fakat süreç içinde okullarımızı da gerekli tedbirleri hayata geçirmek suretiyle öğrencilerimizin yüz yüze eğitime başlamasına uygun hale getirdik. Bakanlık yetkililerimiz Bilim Kurulunun aldığı tavsiyeler doğrultusunda virüsten korunma önlemleri ile ilgili uygulama kılavuzları geliştirerek bizlere gönderdi. Bizler de büyük bir titizlikle uyguladık.  Bu kapsamda da tüm okullarımızı öğrencilerimizle buluşma noktasına getirdik. Eğitim "Güçlü Yarınlar" için elimizdeki en büyük sermayedir. Sayın Bakanımızın ifadeleriyle "21. yüzyılın hayatın her alanında hızlı bir değişimi ve gelişimi beraberinde getirdiğine şahit olmaktayız"  

Salgının bizimle tanıştırdığı uzaktan eğitim belki ileride yüz yüze eğitimi tamamlayacak; teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda çocuklarımız farklı eğitim modelleriyle de tanışabilecektir.  

Birinci sınıflarımız ve anasınıflarımız önümüzdeki hafta haftanın belirli günlerinde okula gelecek ve öğretmenlerinden yüz yüze eğitim alacaklar.  

Sonrasında İnşaallah duruma göre kademeli olarak diğer sınıflarımızda da yüz yüze eğitim başlatılacaktır. Bu süreçte uzaktan eğitimde aksamalar olmaması için Bakanlığımız bizden okullarımızda EBA destek noktalarını oluşturmamızı istedi. Tüm okullarımızda bilgisayar ve hızlı internet ile EBA destek noktalarımızı oluşturduk.  

Yani evinde bilgisayarı olmayan ya da interneti olmayan öğrencilerimiz için bu imkan da yine maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun ortamlarda okullarımızda sunulmaya başlanmıştır.  

Okullarımızın hijyen noktasında güvenilirliğini sağlamak için tüm okullarımız TSE ile Bakanlığımız işbirliği içinde geliştirilen "Okulum Temiz" Belgesini almak için gerekli altyapı ve hazırlıklarını bitirmişlerdir.  

Ben bu süreçte özveriyle çalışan, okullarını güvenli okul haline getirmek için var gücüyle emek sarfeden, bir yandan da planlama ve hazırlık yapan ve uzaktan eğitimle öğrencileriyle buluşan hizmetli, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum.  

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün "Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir." sözündeki engin mana bugün "Mutlu çocuklar, güçlü Türkiye" hedefi ile 2023 Eğitim Vizyonu ile hayat bulmakta ve ülkemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin alî hedeflerine emin adımlarla koşmaktadır. Aslolan insan yetiştirmektir. Aklıselim, kalbiselim, zevkiselim insan.  Dört başı mamur insan. Yaşadığı dünyayı okuyabilen, yorumlayabilen, geleceğe dair planları olan, kapasitesinin farkında, milletimizin beklentilerinin farkında olan ve bu uğurda derdi olan insan...

Bu duygu ve düşüncelerle kalpleri okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan minik yavrularımızın, okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımızın, velilerimizin ve değerli öğretmenlerimiz ile yöneticilerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyor, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının yönetici, öğretmen ve hizmetlisinden memuruna, işçisinden servis şoförüne kadar tüm eğitim çalışanlarımıza, anne-baba ve sevgili öğrencilerimize, eğitime gönül veren hayırseverlerimize sağlık mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyor, hayırlı olsun dileklerimle sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum." dedi.

 İlköğretim Haftası kutlama programı katılımcıların hatıra fotorafı çekimi ile son buldu.

15-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-202015-09-2020

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.