KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Başarımız

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Başarımız

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlanması hasebi ile İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, Karabük Eğitim Ailesine ve eğitime destek veren herkese teşekkür ederek değerlendirmelerde bulundu.

Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER liderliğinde Valimiz Sayın Fuat GÜREL himayelerinde Karabük Eğitim Ailesi olarak başarılı bir dönemi geride bırakmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

"Güçlü Eğitim Güçlü Gelecek"

Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatlarını yerinde ve zamanında yerine getirerek eğitimin tüm paydaşlarıyla verimli bir süreç yönetimiyle bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktık.  Bizler Karabük Eğitim Ailesi olarak başarmanın ve başarının bir ekip işi olduğu ve devamlılığı için de ortak akıl ile hareket edilmesi gerektiğini biliyor ve inanıyoruz. Bu düstur ile de büyük bir aile olarak bu süreci başarılı bir şekilde idame ettiriyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığımızın «Temel Eğitimde 10.000 Okul» ve «Çevre Dostu 1.000 Okul» projeleri kapsamında okullarımızda önemli iyileştirmeler gerçekleştirilmiş ve proje yatırımları ihtiyaç analizlerine göre devam etmektedir. Bunlara kısaca örnek verecek olursak okullarımıza bilgisayar sınıflarının açılması, bilim atölyelerinin kurulması, sportif malzemelerin temini, okullarda bakım ve onarımların yapılması, geri dönüşüm kütüphanelerinin oluşturulması, yağmur suyunun değerlendirilerek okul bahçesindeki sebze, meyve gibi ürünlerin sulanması gibi birçok önemli geri dönüşüm adımı da atılarak önemli kazanımlar sağlanmıştır.

Devletimizin eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda il/ilçe yöneticilerimizin, okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin üstün gayret ve fedakârca çalışmaları neticesinde öğrencilerimiz akademik başarı ile birlikte sosyal, kültürel, sportif, bilimsel ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza attılar. Başarılarımız her yıl üstüne eklenerek devam etmektedir.

"Eğitimin ana ögesi ve baş öznesi insandır." şiarıyla çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerliyor ve geleceği inşa ediyoruz.

İlimiz Avrupa Birliği, ERASMUS, BAKKA ve TÜBİTAK projeleri ile büyük kazanımlar elde etmeye devam etmektedir. Bu anlamda okul eğitimi ve mesleki eğitim erasmus akreditasyonu ile Avrupa ülkelerinde öğretmenlerimiz işbaşı gözlem ve kendi branşlarında çalışma fırsatına eriştiler. Öğrencilerimiz ise yurt dışı deneyimi kazandılar, dil becerilerini geliştirerek, yurt dışı akranları ile kaynaşma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz böylelikle staj eğitimlerini yurt dışında tamamlama imkanı elde ettiler.

Bu anlamda bütün projeleri çok önemsiyoruz. Ulusal ve Yerel projelerimizde her yıl bir önceki yılın üstene yenilerini ekleyerek 'hep daha ileriye' düsturuyla faaliyetlerimize devam edeceğiz.

Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde Karabük Eğitim Ailemizin her ferdi birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ediyor.

Eğitim yatırımları doğrudan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için en büyük ve en önemli yatırımdır. Karabük'ümüz bu yolda ciddi bir mesafe kat etmiştir ve bu yol hikayesi yeni yatırımlarla devam edecektir.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER İlimize teşrifi ile 2022 yılında devam eden 300 milyon TL'lik yatırımımıza ek olarak 250 milyon TL'lik ilave bir yatırım bütçe müjdesini verdi. Bu kapsamda okul inşaat çalışmalarımız hızla devam ediyor. İlimiz genelindeki okullarımızı sürekli takip ediyoruz. Bakım, onarım ve tadilat çalışmaları yine devam etmektedir. Okul ziyaretlerimizde okullarımızın genel olarak iyi durumda olduğunu gözlemliyoruz. Yeni açılacak ve tamamlanacak okullarımız sayesinde eğitim alt yapımızı daha da güçlendireceğiz. İlimizin eğitim seviyesinin yükseltilmesi noktasında üstümüze düşen görevleri hep birlikte en iyi şekilde yapıyoruz. Çocuklarımızın yetişmesi onların geleceğe hazırlanması eğitimle oluyor. Bu anlamda onların eğitim gördüğü mekânların da bakımlı ve kullanışlı olması gerekiyor. Bunun için her türlü adımı büyük bir titizlikle atıyoruz.

Yapmış olduğumuz çalışmalarda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER'e, değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Ali ŞAHİN'e, eğitim öğretim sürecinin her safhasında bizlerin yanında olan ve himayelerini her zaman gördüğümüz Valimiz Sayın Fuat GÜREL'e, bizlerin hep yanında olan ve işlerimizi titizlikle takip eden Karabük Milletvekillerimiz Sayın Cumhur ÜNAL ve Sayın Niyazi GÜNEŞ'e, Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet VERGLİ'ye, Sayın Kaymakamlarımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplum kuruluşlarımıza ve Karabük Eğitim Ailemizin her ferdine teşekkür ediyorum.

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.