KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Süreci Tüm Hızıyla Devam Ediyor

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Süreci Tüm Hızıyla Devam Ediyor

2021 Yılı Liselere Geçiş Sınav Sonuçları Değerlendirme ve Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısında 5 eğitim bölgesinde bulunan ortaokul müdürlerinin katılımı ile tamamlandı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Müdürlüğümüz yöneticileri ve İl geneli Ortaokul Müdürleri'nin katılımı ile 09.08.2021 Pazartesi günü saat 16.00 da Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda LGS sonuçları okul ve ders bazlı incelenerek önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalar için eylem planı hazırlıkları kapsamında beyin fırtınası gerçekleştirildi, iyi uygulamalar derlendi ve ortaya çıkan önermeler doğrultusunda okul bazlı eylem planı hazırlanması için İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ yapılması gereken hususlar noktasında talimatlarda bulundu.

2020 ve 2021 yılı LGS sonuçlarının ders ders incelendiğinde Karabük İli başarı oranının tüm derslerde geçmiş yıllara kıyasla bir artış gözlemlendiğini belirten AKBAŞ, İlimizin akademik başarı çıtasının sürekli artan başarılı bir ivme yakaladığını bildirerek, "2021 LGS sınav sonuçlarını okul okul değerlendirdik. Öğrencilerin ders başarı puanlarını analiz ettik. Bu bağlamda öğrencilerimizin hangi derslerde başarı ve başarısız olduğunu tespit ettik. LGS sonuçlarını baz alarak okullarımızda akademik eylem planı hazırlanması kapsamında tüm okul müdürlerimize talimatlarımızı verdik. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına hazırlık çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz hazırlıklarını tamamlama noktasında ellerinden gelenin en iyisini yapma noktasında özverili ve fedakârca çalışmalarına devam ediyorlar. Bizler de bu çalışmaları sahada takip ediyor ve şahit oluyoruz. Bu kapsamlı çalışmalar neticesinde inanıyorum ki İlimizin gelenekselleşmiş akademik başarı çıtasını daha üst seviyelere yükselteceğiz." ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin devamında yeni eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları kapsamında öğrencilerin kaliteli eğitim alması, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda başarılı olması noktasında kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydeden AKBAŞ, "Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken öğrencilerimizin yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilmesi, potansiyelini gerçekleştirme imkânına kavuşması,  insani, millî ve manevi değerleri ile her bir öğrencimizin donanımlı olarak hayata atılması noktasında çalışmalarımız hızlı ve başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu bağlamda okul idarecilerimize gerekli talimatları verdik. Devletimizin eğitime verdiği büyük destekten ötürü okullarımız birçok müsabakayı, sosyal faaliyeti gerçekleştirecek durumda. Bizler de bunu etkin kullanarak öğrencilerimizi kendilerini gerçekleştirmeleri noktasında büyük imkânlar veriyoruz. Bunun da meyvelerini gerek uluslararası dereceleri ile gerek Türkiye dereceleri ile alıyoruz. Ülkemizin her biri birbirinden kıymetli çocukları için çalışmalarımıza koşar adımlarla Karabük Eğitim Ailesi olarak hep birlikte devam edeceğiz. " diyerek sözlerine son verdi.

09-08-202109-08-202109-08-2021

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.