KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 LGS (Liselere Giriş Sınavı) Bilgilendirme ve Motivasyon Semineri Gerçekleştirildi

2021 LGS (Liselere Giriş Sınavı) Bilgilendirme ve Motivasyon Semineri Gerçekleştirildi

Rehber Öğretmenlerimiz Abdülkadir BERBER ve Elif Nur ELMACI tarafından Liselere Giriş Sınavına (LGS) katılacak öğrencilere yönelik " LGS (Liselere Giriş Sınavı) Bilgilendirme ve Motivasyon" konulu seminer düzenlendi.

27.05.2021 Perşembe günü saat 14.00 da Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz Youtube kanalı üzerinden canlı gerçekleştirilen  seminer İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Erdal ÜNGÖREN'in seminer ile ilgili ön bilgilendirme yapmasıyla başladı. Ardından İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ'ın seminerin hazırlanmasında emeği geçenlere ve öğrencilerimize yönelik düzenlenecek eğitim için teşekkür etmesiyle devam etti.

Öğrencilerimize de seslenen İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, " Öncelikle değerli öğrencilerime ve tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum.

6 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan LGS sınavına girecek siz değerli öğrencilerimizle sınav öncesi görüşmek istedim. Sınav öncesinde ve sınav esnasında dikkat edilecek hususlar, sınav kaygısı, stres ve motivasyon konularında Rehber Öğretmenlerimiz Abdülkadir BERBER ve Elif Nur ELMACI sizlere detaylı ve kapsamlı açıklamalarda bulunacaklar. Altın değerinde olan bu açıklamaları dikkatle dinlemenizi tavsiye ediyorum. Şu konuyu açık ve net ifade etmek istiyorum; sizlerin içindeki potansiyelin %100'ünün açığa çıkmasını istiyoruz, misyonumuz, vizyonumuz, hedefimiz ve idealimiz budur. Sizlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan; milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmanızdır. Hedefimiz geleceğimizin mimarları siz çocuklarımızın huzuru ve mutluluğudur.

Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan salgın günlerinde sizlerin kendi gayret ve çabalarınızla beraber ailelerinizin desteği ve öğretmenlerinizin özverili rehberliğinde elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı biliyoruz. Değerli öğrencilerim bu zorlu sürecin başkahramanı şüphesiz sizsiniz. Sabrınız ve gayretiniz her türlü takdire şayandır. Ne kadar zor bir süreç geçirsek de inanıyorum ki başarıyı elde edecek ve istediğiniz liselere gideceksiniz. Unutmayın zorluklar, başarının değerini artıran süslerdir. Elinizden gelenin en iyisini yapacak ve başaracaksınız. Sizin zekânız ve enerjiniz her engeli aşar. Bu gayretli çalışmalarınızın karşılığını inşallah alacaksınız. İnanıyoruz ki sizler, hazırlandığınız bu sınavı en güzel şekilde geçerek arzuladığınız başarıya ulaşacaksınız. 

Kıymetli öğrencilerim şunu unutmayınız: Bu sınavlar sadece birer fırsattır. Bu fırsatların bir şekilde telafisi vardır ve çalışana hayat yaşamının her döneminde fırsatlar sunar. Kaygılarınızı azaltın ve rahat olun. Sınavda en aza indirilmiş kaygı ve stres en üst düzeyde başarılı olmanızı sağlar. Tabii ki LGS önemli bir sınav fakat hiçbir sınav sizden önemli değil bunu lütfen unutmayın. Aydınlık geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak siz değerli öğrencilerimizin güvenli ve sağlıklı bir şekilde sınav sürecini geçirebilmeniz için hijyen konusunda ve diğer tüm konularda tüm önlemlerimizi aldık ve hazırlıklarımızı tamamladık.

Sözlerime son verirken bugün gerçekleştirdiğimiz 2021 LGS (Liselere Giriş Sınavı) Bilgilendirme ve Motivasyon Seminerinde emeği geçen Şube Müdürümüz İkram YILMAZ'a, Rehber Öğretmenlerimiz Abdülkadir BERBER ve Elif Nur ELMACI'ya teşekkür ediyor, siz değerli öğrencilerime LGS de başarılar diliyor, sevgilerimi sunuyor ve hayırlı günler diliyorum." dedi.

Öğrenciler tarafından yöneltilen soruları da cevaplayan AKBAŞ, 2020 yılında gerçekleştirilen Merkezi Sınavda en yüksek başarıyı elde ederek il birincisi olan Merkez Mevlana İmam Hatip Ortaokulu mezunu ve şuanda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi olan Yusuf Talha ÇETİNKAYA'ya söz verdi. Sınava hazırlık süreci ile ilgili arkadaşlarıyla deneyimlerini paylaşan 2020 yılı İl Birincimiz, tüm arkadaşlarına başarılar diledi.

Liselere Giriş Sınavına katılacak yaklaşık 2677 öğrencimize yönelik gerçekleştirilen seminerde Rehber Öğretmenlerimiz Abdülkadir BERBER ve Elif Nur ELMACI tarafından sınav stresi, motivasyon, sınav kaygısı ve kaygının boyutları ile zaman yönetimi konularında geniş kapsamlı bilgilendirmede bulunuldu. Seminer öğrencilerimizin öğretmenlerimize yönelttiği soruların cevaplandırılmasının ardından Karabük Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticileri Burak UZUNKARA ve Sercan YILDIZ'ın seslendirdiği şarkılarla seminer son buldu.

27-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-202127-05-2021

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.