KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 Yılı LGS Değerlendirmesi ve Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Çalışması Başladı

2021 Yılı LGS Değerlendirmesi ve Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Çalışması Başladı

2021 Yılı Liselere Geçiş Sınav Sonuçları Değerlendirme ve Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısı'nın ilki İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ başkanlığında Müdürlüğümüz yöneticileri ve İl geneli İmam Hatip Ortaokulu Müdürleri'nin katılımı ile 05.08.2021 Perşembe günü saat 16.00 da Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda LGS sonuçları okul ve ders bazlı incelenerek önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalar için eylem planı hazırlıkları kapsamında İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ yapılması gereken hususlar noktasında bir takım önermeler ve talimatlarda bulundu.

Dünyadaki başarılı eğitim sistemleri incelendiğinde izleme, değerlendirme ve denetim süreçlerindeki farklılaşmanın odağında, öğretimin iyileştirilmesine yönelik öğretmen ve okul temelli rehberlik alanının baz alındığını görüyoruz bu nedenle öğrencilerin refahı olan kapsayıcı ve nitelikli bir eğitim hizmetinin sağlanmasında, öğretmen ve okul yöneticilerinin büyük rolü olduğunu belirten AKBAŞ, yeni eğitim öğretim yılı başından itibaren öğrenci hazırbulunuşluk seviyesinin ölçülmesi amacıyla Müdürlüğümüz Ölçme ve Değerlendirme Merkezi işbirliği ile öğrenci bazlı tespit ve değerlendirme yapılması gerektiğini ve ölçme araçlarına ait grafikleri, öğrencilerin ders ders gelişimlerini gösterir çizelgelerinin düzenli bir şekilde takibinin yapılmasını, öğrencilerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak ve onların mizaç, ilgi ve yeteneklerine göre çeşitli sosyal, kültürel ve sportif gibi birçok alanda faaliyetler yapılmasını istedi.

Öğrencilerin, çevrelerinde gördükleri sorunlara erken yaşlardan itibaren yenilikçi çözümler geliştirme farkındalığı ve bu çözümleri Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Güzel Sanatlar gibi farklı disiplinlerle harmanlayarak üretme becerisi kazanması temel hedefler arasında olduğunu kaydeden AKBAŞ" Okullarımızın teknolojik imkânları oldukça iyi durumda. Çocuklarımızın bilişim teknolojilerini çevrimiçi ve çevrimdışı ortamlarda üretim, sorunlara çözüm geliştirme ve hayallerini hayata geçirme noktasında geçtiğimiz eğitim öğretim yılında birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerimizi yine bu yıl daha da üstüne koyarak gerek yüz yüze gerekse çevrim içi gerçekleştireceğiz. Mazeret üretmeyeceğiz. "Hep daha ileriye" düsturuyla hareket edecek ve bu gemiyi hep birlikte yürüteceğiz" ifadelerine yer verdi.

Okulun, gerçek hayatın bir parçası olduğunu, eğitsel süreçlerin ders saatlerinde olduğu kadar ders saatleri dışında da gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen AKBAŞ, "Ev, sokak, dijital ortamlar ve okul bir bütün olarak düşünmeliyiz. Öğrencilerimizin ders ortamını, gelişimlerini velilerimiz ile paylaşmalıyız. Öğrencinin refahı için öğretmen ve veli arasındaki iletişim büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda öğrencilerimizin gelişimlerini izlemeliyiz ve takip etmeliyiz." dedi.

Sözlerinin devamında sınav sonuçlarının değerlendirildiğinde gelenekselleşmiş başarının devam ettiğini vurgulayan AKBAŞ, çocukların kaliteli eğitim alması, akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda başarılı olması noktasında kapsamlı çalışmalar gerçekleştirileceğini bildirdi.

05-08-202105-08-202105-08-2021

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.