KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 Yılı LGS Değerlendirmesi ve Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Çalışması Devam Ediyor

2021 Yılı LGS Değerlendirmesi ve Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Çalışması Devam Ediyor

2021 Yılı Liselere Geçiş Sınav Sonuçları Değerlendirme ve Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık Toplantısı'nın ikincisi İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ başkanlığında Müdürlüğümüz yöneticileri ve Birinci bölge okul müdürlerinin katılımı ile 06.08.2021 Cuma günü saat 16.00 da Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda LGS sonuçları okul ve ders bazlı incelenerek önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalar için eylem planı hazırlıkları kapsamında İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ yapılması gereken hususlar noktasında bir takım önermeler ve talimatlarda bulundu.

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu ve çocuk gelişiminin bütüncül olarak ele alınması gerektiğini dile getiren AKBAŞ: "Okulun, gerçek hayatın bir parçası olması, eğitsel süreçlerin ders saatlerinde olduğu kadar ders saatleri dışında da gerçekleştirilmesiyle mümkündür. Çocuk için okul, hayat sahnesinin kritik bir ögesidir. Her çocuk olabileceğinin en iyisi olma yolunda seçeneklere sahip olmalı, buna sahip olduğunu eğitim hayatının her anında hissetmeli ve seçtiği yolda ilerleyebilmek, potansiyelinin tamamını ortaya çıkarabilmek için yeterli fırsata kavuşmalıdır ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı itibariyle  "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında ilimizde tüm okul ve kurumlarımız "Okulum Temiz Belgesi" almıştı. 2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi için ise "Okulum Temiz" belgesine tekrar başvuru yapan okullarımızın kılavuzda belirtilen şartları hali hazırda taşıyıp taşımadığı, bir başka deyişle yeni eğitim öğretim yılına hazır olup olmadığının kontrolü ve belge yenileme sürecinin takibi   Müdürlüğümüz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi denetim ekibi tarafından hijyen kılavuzuna uygunluk bakımından denetlenmektedir. Bu manâda Yeni eğitim öğretim faaliyetlerine başlamadan önceki süreçte resmi ve özel okul/kurumlarımızda, koronavirüs (Copvid-19) ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitim faaliyetlerinin ''güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik ortam'' standartlarına uygun olarak başlaması planlanmaktadır." dedi.

06-08-202106-08-202106-08-202106-08-2021

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.