KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) Sonuçları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2021 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) Sonuçları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2021 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) Sonuçları Değerlendirme Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ başkanlığında İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Erdal ÜNGÖREN, Şube Müdürlerimiz Muhammet Nuri ATASEVEN ve Mehmet ÖZDEMİR ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi Personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi Öğretmenlerinin YKS'de yer alan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri'nde (AYT) Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Yabancı Dil alanında öğrencilerin başarı oranları hakkında sunum yapması ile başladı.

Sunumun ardından İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) Sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YKS sonuçları alan alan değerlendirildiğinde bir önceki yıla göre artış olduğunu belirterek "YKS sonuç incelemeleri neticesinde İlimizin akademik başarı oranında artış gözlemlendi. Bu bağlamda İlimizin akademik başarı çıtasını bir üst seviyeye yükseltmiş olduk. Bu başarıda büyük emeği olan öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.

Tercih aşamasında öğrencilerimize rehberlik öğretmenlerimiz ZOOM Programı üzerinden çevrimiçi yardımcı olacaklardır. Rehberlik öğretmeni olmayan okullarımız için ise Karabük Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde görevli rehberlik öğretmenlerimiz tarafından tercih danışmanlığı yapılacaktır. Bu konuyla ilgili tüm görevlendirmeler yapıldı. Öğrencilerimizin YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Yapılan toplantıda YKS sonuçları okul ve ders bazlı incelenerek önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalar için eylem planı hazırlıkları kapsamında ortaöğretim okul müdürleri ile değerlendirmelerde bulunulacaktır.

12-08-2021

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.