KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı I. Kanaat Dönemi Okul Aile Birliği Temsilcileri Toplantısı Gerçekleştirildi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı I. Kanaat Dönemi Okul Aile Birliği Temsilcileri Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Fuat GÜREL, "Karabük olarak eğitimde çok başarılıyız."

Yeni eğitim öğretim yılında alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmelerin yapıldığı 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi Okul Müdürleri Kurulu ve Okul Aile Birliği Temsilcileri Toplantısı Valimiz Sayın Fuat GÜREL başkanlığında gerçekleştirildi.

100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Valimiz Sayın Fuat GÜREL'in yanı sıra Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı J Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Karabük Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Köse, Emniyet ve Jandarma Personeli, okul müdürleri ile Okul Aile Birliği Temsilcileri katıldı.

Toplantı ilk olarak İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ'ın Eğitim Öğretim Faaliyetleri, Güvenlik Tedbirleri, Fiziki İmkânların İyileştirilmesi Çalışmaları, Proje Faaliyetleri, Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetleri, Yatırım-İnşaat Çalışmaları Okul Çevresinde Alınan Güvenlik Tedbirleri,  LGS-YKS Başarılarımız Sosyal, Kültürel Sportif Çalışmaları hakkında detaylı olarak bilgilendirmesiyle başladı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ'ın sunumunun ardından kürsüye gelen Valimiz Sayın Fuat GÜREL, "2022-2023 Eğitim Yılı çocuklarımıza, bizlere ve bütün eğitim camiasına hayırlı olsun inşallah, sorunsuz bir şekilde en az sıkıntı ile dönemi geçirmiş oluruz. Geçen hafta içerisinde eğitim öğretim dönemi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik, çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gelebilmeleri çok önemli, çocuklarımızın büyük bir bölümü servis araçları ile ve Milli Eğitim Bakanlığımızın imkânları ile taşımalı sistemle okula gelebilmekte. Güvenli bir şekilde okullarına gelebilmeli ve güvenli bir şekilde evlerine dönebilmeliler, bu anlamda Emniyet ve Jandarma güçlerimiz ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denetimleri çok önemli. Çocukların okula girdikleri anda İdarecilerimiz veya öğretmenlerimiz tarafından teslim alınması ve giderken de aynı yöntemle gönderilmesi çok önemli, bu anlamda idarecilerimiz ile öğretmenlerimize büyük bir görev düşmekte.

*Okul Müdürlerimiz sahada olacak.

Okul önlerinde özellikle yaya geçitleri ve girişlerle alakalı güvenlik son derece önemli, okul etrafındaki parklar ve alanların kontrol edilmesi ve denetimleri önemli gerekli çalışmaları yapıyoruz, yapacağız. Ancak okulların etrafında gereksiz, başka maksatlarla oralara gelebilen insanlar var, müdürlerimiz, müdür yardımcılarımızın sahada olmasını istiyoruz. Emniyet ve Jandarmadan arkadaşlarımızı görevlendirdik, onlarla irtibat kuracaklar. Çocuklarımızın teneffüslerde dışarı çıkmamaları çok önemli, okula gelmeyen öğrencinin idare tarafından anında velisine bildirim yapılması gerekir, okul idaresi ile veli arasında bir irtibat köprüsünün kurulması gerekir, rehber öğretmenlerimizin sahada olmasını arzu ediyoruz.

*Öğrencilere arkadaş yakınlığı ile yaklaşın.

Çocuklarımızın her türlü hareketleri takip edilmeli, bu noktada sınıf öğretmenlerimizin ve rehber öğretmenlerimizin de duyarlı olması gerekir, bu noktada karşılıklı iletişim içerisinde olurlarsa çocuklarımızda olan farklı davranışları fark edebilirler. Çocuklarımız herhangi bir sorunda bir yakınlık hissedebilmeli, bir sorun anında bu noktada yakınlık gördüklerine anlattıklarında sorunun çözülebildiğini biliyoruz, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin çocuklarımıza bir arkadaş yakınlığı ile yaklaşmaları ve onların sorunları ile yakından ilgilenebilmelidirler.

*Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda kitaplar sıraların üzerinde öğrencilerimizi bekliyor.

Devletimiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklarla ilgili öğrencilerimizin beklentisini karşılıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel bir çalışma yürüterek yardımcı kaynakları öğrencilerimize dağıttılar, eğitim ve öğretim altyapımızı geliştirmek ve güçlendirmek adına büyük projeler yürütüyoruz. Yık yap veya Güçlendirme sebebiyle yıkılan veya geçici süreyle kapatılan okullarımız var bu anlamda bu sene ve önümüzdeki sene bazı zorluklar yaşayabiliriz bunun için sizlerden anlayış ve sabır bekliyoruz. Çocuklarımızın yetiştirilmesi, eğitilmesi hepimizin görevi, okul aile birliklerimizle, okul müdürlerimizle birlikte çocuklarımızı takip edelim.

*Öğrenci derse hiçbir şekilde cep telefonu ile girmeyecek.

Teknoloji artık bağımlılık haline geldi, nerede ise çocuklarımızın tamamında cep telefonu var, idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz ders saatinden önce cep telefonlarını toplayacak ve okul çıkışında geri teslim edecek, öğrenci derse hiçbir şekilde cep telefonu ile girmesin. Eğer çocuklarımız cep telefonu ile derse girerse dersi ve öğretmenini dinlemeyebiliyor, eğitimi aksıyor.

*Sosyal ve kültürel faaliyetlerde çok önemli.

Ziyaret ettiğimiz okul ziyaretlerinde sürekli ifade ediyorum çocuklarımızın sadece akademik başarılarına odaklanmamalıyız, onların sosyal, kültürel ve zihinsel bütün alanlarda başarılı olması hepimizin asli görevlerinden. Her çocuk bir müzik aleti çalabilmeli, bir spor dalına ilgi duyabilmeli, her çocuğumuzun bir kültürel faaliyet ile ilgilenmesini ve ayrıca milli manevi değerlerimizi öğretebilmek hepimizin asli görevi. Sizlerden ricamız biraz daha bu noktalara hassasiyet gösterilmesi.

*Karabük olarak eğitimde çok başarılıyız.

Sadece eğitim öğretimde başarılı değiliz, diğer alanlarda da başarılıyız. Akademik başarıda ülke çapında ilk ondayız. Her alanda başarılarımızı daha ileriye taşımak istiyoruz. Geçtiğimiz sene spor dalında 7 Uluslararası başarımız vardı şu an 17'ye çıktı, başarılıyız ve bu başarıyı el birliği ile geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı bu tür faaliyetlerin içine çektiğimizde onların dünyaları değişiyor ve iyi bir insan yetiştirmiş oluyoruz. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının tüm İdarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. "diye konuştu.

 

Toplantı okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcilerinin okullarına dair ihtiyaç ve sorunlarını dile getirmeleri ile çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

06-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-202206-09-2022

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.