KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 Yılı, LGS Tercih Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2022 Yılı, LGS Tercih Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2022 Yılı, LGS Tercih Danışmanlığı iş ve işlemleri kapsamında İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ'ın başkanlığında, LGS tercih danışmanlığı komisyonu kurulan ortaokul müdürleri, Karabük Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürü ve rehberlik öğretmenlerinin katılımı ile Zoom üzerinden (çevrimiçi olarak) 01 Temmuz 2022 Cuma günü saat 10.00'da istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı Sonuçlarını değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, LGS'de İlimiz genelinde 5 öğrencimizin tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye Birinciliğini elde ettiğini belirterek "Değerli İl ve okul yöneticilerimiz, kıymetli öğretmenlerim başarılı ve istikrarlı çalışmalarımız ile ilimizin başarısı her yıl üstüne eklenerek sistematik olarak artmaya devam etmektedir. Bu anlamda her birinize özverili ve fedakârca çalışmalarınızdan ötürü teşekkür eder, başarılı çalışmalarımızın devamını dilerim.

Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER liderliğinde Valimiz Sayın Fuat GÜREL himayelerinde İlimizin akademik başarının artırılmasına yönelik öğrencilerimizin her ders ve düzeyde yeterliliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi için Ölçme Değerlendirme Merkezimiz koordinatörlüğünde planlı ve detaylı bir biçimde yapıldı. Yapılan bu çalışmaların ve uygulamaların ile öğrencilerimizin izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla değişimleri izleme fırsatı sunmuştur. Bu uygulamaların İlimizin akademik seviyenin artmasında önemli katkıları oldu. Bakanlığımızın talimatlarını harfiyen yerinde ve zamanında uyguladık. Kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirdik. Projeler ürettik. Kitap okumak başarının anhtarıdır. Okullarımızın güvenli, mutlu ve huzurlu olmasını sağladık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz okula mutlu bir şekilde geldiler. Hep birlikte bu koordinasyonu en iyi şekilde sağladık.  Öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanısıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerdeki gelişmelerini de izlendik. Bakanlığımızın gönderdiği yardım kaynak destek paketlerini hızlı bir şekilde öğrencilerimize ulaştırdık. Bütün yönetici arkadaşlarımız ile okullarımızı yakından takip ettik. Bu verimli çalışmalarımızın meyvelerini şimdi topluyoruz.

LGS'de 5 öğrencimiz Türkiye Birincisi oldu. Bununla birlikte Ölçme, Değerlendirme Sınav Merkezimizde tarafından İl geneli LGS sonuçları analiz edildi. Sonuç itibarıyla İlimizin yüzdelik diliminde önemli bir artışın ve kitlesel bir başarının olduğu gözlemlendi. Çok şükür LGS'de bir tarih yazdık. Bu başarıda hepinizin büyük emekleri var.

Biliyorsunuz ki 2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak olup 20 Temmuz 2022 saat 17.00'ye kadar sürecek. Sizlere bu süreçte öğrencilerimize tercih danışmanlığı yapma noktasında noktasın da önemli görev düşmektedir. Bu görevi en iyi bir şekilde yapacağınızdan hiçbir şüphem yoktur. Şimdiden çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar diliyorum.

Bu düşünceler ile  özverili ve fedakârca çalışmanızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum." dedi. 

İl Millî Eğitim Müdürümüzün konuşmasının ardından Şube Müdürümüz Mehmet ÖZDEMİR tarafından LGS tercih danışmanlığı hakkında bilgilendirmede bulunmasıyla toplantı son buldu.

01-07-202201-07-202201-07-202201-07-202201-07-202201-07-2022

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.