KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Programı Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Programı Toplantısı Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın kamu kurum ve kuruluşlarına iletmiş olduğu 2024-2028 Dönemi Stratejik Plan Taslakları konulu resmî yazısı ile stratejik planlama çalışmalarının 2023 yılı Kasım ayı sonunda tamamlanacak şekilde başlatılması gerektiği bildirilmiştir.

 "Millî Eğitim Bakanlığı 2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Programı" oluşturulmuştur. Bu program; Bakanlığımızın12. Kalkınma Planına bağlı olarak hazırlayacağı,  dördüncü dönem stratejik planlama çalışmalarını başlatmak ve merkez/taşra teşkilatlarının stratejik planlarının hazırlanmasına yönelik iş ve işlemlerine rehberlik etmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu kapsamda 2024-2028 Stratejik Plan Hazırlık Programı Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ başkanlığında İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Müdürlüğümüz Yöneticileri ve Ar-Ge Birimi Personelinin katılımı ile İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda; Ar-Ge Birim Personeli Merve TİFTİK tarafından 2024-2028 Stratejik Planlama Modeli,  Yöntem ve Süreç, Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Hazırlık Programı İş ve İşlemleri, Stratejik Plan hazırlık çalışmalarının başlatıldığının duyurulması, Strateji Geliştirme Kurulu ve ekiplerinin oluşturulması, İlçe / Okulların Ekip ve Kurulları, Stratejik Plan Hazırlama Takviminin Oluşturulması, İl MEM Stratejik Planlama Süreci konuları hakkında kapsamlı sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından gündem maddelerine ilişkin genel bir değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, yapılan kapsamlı sunumdan ötürü emeği geçen Ar-Ge Birim personeline teşekkür ederek sözlerine başladı.

Hazırlanacak stratejik planların hazırlık aşamasından uygulama aşamasına kadar bütün okul ve kurumlarımızda büyük bir hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan AKBAŞ, "Hazırlanacak stratejik planımız okul/kurumlarımızın geleceğe yönelik yol haritasıdır. Karabük'ümüzün eğitim kalitesini ve eğitim çıtasının yükselmesinde stratejik planın çok büyük katkısı vardır. İl/İlçe, okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin planlı, programlı ve büyük özveri ve çalışmalarıyla akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarımız yükselen ivme ile istikrarlı ve başarılı bir şekilde devam etmektedir. Karabük Eğitim Ailesi olarak başarının ve başarmanın yolunun planlı, programlı, stratejik olarak çalışmanın gerekliliğini iletişimin önemini  ve faaliyetlerin yerinde ve zamanın uygulanması gerektiğini en iyi şekilde biliyor ve bu düsturu çalışmalarımızda rehber ediniyoruz. Ar-Ge birimimiz kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmiş. Hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum." dedi.

 

Toplantı iyi dilek ve temenniler ile tamamlandı.

01-12-202201-12-2022

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.