KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Anaokulu Müdürleri Dönem Sonu İstişare Toplantısı Yapıldı.

Anaokulu Müdürleri Dönem Sonu İstişare Toplantısı Yapıldı.

İlimiz Anaokulu Müdürleri ile 04 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 14.00´ te Merkez 100. Yıl Anaokulunda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 1. Kanaat dönemi sonu istişare toplantısı yapıldı.

İl Müdürümüz Ali KÖSE’nin beraberinde Temel Eğitim Şube Müdürü Muhammet Nuri ATASEVEN’in ve İlimiz merkez ve ilçelerindeki anaokulu müdürlerinin katıldığı toplantıda toplantı açılışından sonra Temel Eğitim Şube Müdürü Muhammet Nuri ATASEVEN’e söz verildi. Okul öncesi eğitime ilişkin yönetmelik maddeleri ve bakanlık emirleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Şube Müdürümüzün açıklamalarından sonra okul öncesi eğitimin önemine ve amaçlarına değinen İl Müdürümüz Ali KÖSE; “Ne kadar geniş olursa olsun sınıflarımızda oluşturacağımız öğrenme merkezleri (ilgi köşeleri) sınırlı olacaktır. Anaokullarımız okul çevresini, çevresinde var olan park, bahçe, orman, cami, tarihi eser, müze, sanat atölyesi, fabrika, üst geçit, yürüyen merdiven, kütüphane, okul, market, radyo, tv, askeri birlik, polis merkezi, resmi daire gibi yerleri bütünü ile birer öğrenme merkezi olarak değerlendirmelidir. Alan gezileri şeklinde yararlanılacak bu öğrenme merkezlerine çiftlikler, hayvansal ve tarımsal üretim yerleri gibi yerler de dâhil edilmeli, çocuklarımız sütü sağılan ineği görüp dokunabilmelidir. Ormanda vakit geçirmeli, çevreyi niçin temiz tutması gerektiğini yerinde görmeli, düşündürülüp konuşturulmalıdır. Okul öncesi eğitim sadece boyama, kesme, yapıştırma yeri değildir. Çocuklarımızın hafızasına israf değil tasarruf fikri kazınmalıdır. Düşünerek geliştirmesi, sorması beklenmeli, hazıra mahkûm edilmemelidir” dedi.

İl Müdürümüz toplantıda ayrıca anaokullarında ve anasınıflarında “öğrenci” ibaresinin kullanılmaması,  okul yöneticilerinin “Anaokulu Programı” nı mutlaka okuyup incelemesi gerektiğini belirterek “programın ruhunu kavrayamayan kişiden anaokuluna ne öğretmen ne de yönetici olur, program konusu bu işin merkezidir” dedi. İl Müdürümüz ayrıca: Velilerle sürtüşme, çatışma yaşanmaması için önlem alınması, son çocuk teslim alınmadan odaya girilmemesi, okul web sayfalarının takip edilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi,gayretli, verimli, idealist öğretmenlerin takip edilmesi,okul yöneticilerinin kendilerini yenilemesi, planlı olması, çok çalışması ve rutine esir olmaması, okul aile birliği toplantılarına okul çevresindeki muhtar, emekli bürokrat, sanatçı, akademisyen, bilge insanın davet edilmesi, okula katkılarının sağlanması, okul servislerinin ve çocukların yemeklerinin kontrol edilmesi, gerektiğinde MEM’ e bilgi verilmesi, çocuk kulüpleri (varsa) çalışmalarının takip edilmesi,karlı, riskli günler okula personelden de önce gelinmesi, yöneticilerin kendini ve maiyetini yetiştirme gayreti içinde olması, takip etmesi, teşvik etmesi, okulların il’e ve ülkeye güzel örnek teşkil edecek çalışmalar yapması, projeler geliştirmesi.Personelin üzüntü ve sevinçlerine ortak olunması, Kurum kimliği oluşturma gayreti içinde olunması,kurul toplantılarına dikkat edilmesi rutinin tekrarı tuzağına düşülmemesi konularına değinerek örnekler gösterdi açıklamalar yaptı. İl Müdürümüz sözünü bitirirken “Öğretmenlerimizin moralini yükseltelim. İşlerini şevkle yapmalarına katkı sağlayalım. Özel günlerinde jestler yapalım. Kim ne derse desin eğitimde okul, ilçe, il bize göre şekillenir. Bozulma, yozlaşma, tembellik, duyarsızlık, neme lazımcılık veya bunların zıttı bizimle başlar, bizimle devam eder, işe kendimizden başlamalıyız. Hepinize güveniyorum, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

07-01-201707-01-2017

 07-01-2017 

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.