KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" Projemizin Açılış Töreni Gerçekleştirildi



İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kaynaklı olarak desteklenen 2.183.100 TL hibe tutarındaki "Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" isimli projemizin açılış töreni Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde düzenlendi.

Törene Valimiz Sayın Fuat GÜREL, eşi Özlem Aras GÜREL Hanımefendi, Safranbolu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa YAŞAR, İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, İŞKUR İl Müdürü Mustafa ÇALIŞ, BAKKA Karabük Yaırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin EREN, ilçe Milli eğitim müdürleri ile proje ortaklarının temsilcileri katıldı.

"Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesi açılış töreninde konuşan Valimiz Sayın Fuat GÜREL, Karabük'ün proje hazırlama konusunda çok iyi bir yerde olduğunu ifade ederek, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul müdürlüklerimiz çok güzel projeler hazırlıyorlar. BAKKA'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında açtığı duyuruya ilimizden de 10'a yakın proje sunulmuştu, bunlardan dört tanesini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bildirdik, iki tanesi uygun bulunarak desteklenmeye hak kazandı. Bunlardan birisi şu anda tanıtımını yapmış olduğumuz "Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesi, diğer projemiz ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün yapmış olduğu proje idi. Projeleri hazırlayan emek sarf eden bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki AR-GE birimimiz, okullarımızdaki proje hazırlama gruplarımız,  hem de Valiliğimiz bünyesinde bulunan Avrupa Birliği Proje ekibimiz proje hazırlama konusunda birbirlerine destek veriyor ve böylesine güzel işler çıkıyor. Çok mahir durumdalar, çok güzel projeler hazırlıyorlar.

Proje sayesinde hem mesleki teknik okullarımızdaki teknik alt yapı desteklenmiş olacak hem de piyasanın istediği nitelikte işgücü sağlanmış olacak. Okullarımızda müthiş bir çalışma var, teknik ve ekipman olarak kendilerini yeniliyorlar, kendilerini güncel tutmaya çalışıyorlar. Makinelerimiz ne kadar güncel olursa iş piyasasının aradığı nitelikte insan yetiştirmekte mümkün olabiliyor.

Birçok kurumumuz BAKKA'nın çeşitli programlarından faydalanıyorlar, özellikle geçtiğimiz sene sanayi altyapısının geliştirilmesi projesi kapsamında 5 projemiz geçmişti. Aslında sadece BAKKA değil Avrupa Birliği Finansman Destekleri ile veya nerelerden kaynak getirilirse oralardan projeler vasıtası ile kaynak talep etmekte fayda var. Ayrıca değişim programları kapsamında yurt dışındaki yenilikleri görme, değişik kültürlerle de etkileşim içinde olması adına değişik projeleri de hayata geçirmiş bulunuyoruz. İlimizden bir çok öğretmen ve öğrencimiz her yıl bu imkândan yararlanıyor. Bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor.

"Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesinin hayırlı olmasını diliyorum, projenin hayata geçmesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeler sayesinde bir nebze de olsa işgücü piyasasına daha yetkin ve yetişkin personel yetiştirmiş olacağız." diye konuştu.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ ise "İlimiz, proje kenti olması noktasında istikrarlı çalışmasını sürdürüyor. AR-GE Birimimiz tarafından yazılmış ve BAKKA tarafından kabul görmüş hem bütçesi ile hem de işlevselliği bakımından önemli bir projedir.

Projede yer alan okullarımızın altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek sağlayacaktır. Proje kapsamında okullarımızda kurulacak atölyeler vasıtasıyla, öğrenci ve gençlerimize yönelik hobi, farkındalık ve meslek edindirme kursları düzenlenerek işsiz gençlerimiz istihdama yönlendirilmesi ve mesleki ve teknik okullarımızın döner sermaye kuruluşları üzerinden üretim yapmaları planlanmaktadır. 

Mesleki teknik eğitim kurumlarımızın altyapı ve donanım ihtiyaçlarının karşılanmasında döner sermaye gelirlerinin önemi çok büyüktür. Eğitimin niteliğinin artırılması ve "Okul Gelişim Planları"nın gerçekleştirilebilmesi için merkezî bütçeden sağlanan finansmanın yanında ek finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla kaynak çeşitlendirilmesine ihtiyaç vardır.

Bu bağlamda kaynak üretmek ve çeşitlendirmek için örnek teşkil eden Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde bu zorlu ve hassas dönemde 480 ton dezenfektan, çamaşır suyu, sıvı sabun ve kolonya gibi 14 çeşit hijyen malzemesi üretim yapmakta ve okul ve kurumların ihtiyaçlarını karşılayarak yıllık 750 bin ile 1 milyon lira civarında da ciro yapmaktadır.

Bu projemiz ile meslek liselerimizde yapılan üretimlerle 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitime yönelik hedeflerimizin gerçekleşmesine önemli katkılar sağlayacak ve Karagün Dostu Meslek Liselerimize hayat olacak, ülkemizin gelişmesine ve milletimizin büyük hedeflerine güç olacaktır.

Ben bu vesile ile Sayın Valime teşrifleri ve destekleri için tekrar teşekkür ediyorum, BAKKA Genel Sekreterimiz nezdinde çok uyumlu olarak çalıştığımız tüm teknik ve idare ekibine Üniversitemiz, TSO Başkanlığımız İşkur İl Müdürlüğümüze verdikleri destek için teşekkür ediyorum. ARGE' mize, bu organizasyonu sağlayan proje yürütücüsü arkadaşlarıma ve bizi ağırlayan öğretmenevi müdürlüğümüze de teşekkür ederim. 

2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında değerlendirilerek 2 milyon 183 bin 100 TL hibe almaya hak kazanan "Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor" projesi ile; Elektrik-elektronik teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, metal teknolojisi ve iç mekân tasarımı atölyeleri kurulumu, iş sağlığı ve güvenliği, çizim tasarım, CNC operatörlüğü ve girişimcilik eğitimleri ile danışmanlık ve meslek edindirme kursları düzenlenerek bölgedeki mesleki eğitimin sektörel ihtiyaçlara göre geliştirilmesi, ara eleman ihtiyacının giderilmesi, mesleki ve teknik beceri gelişimi ile istihdamın artmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Proje kapsamında; Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Karabük Mesleki Eğitim Merkezi'nde kurulacak atölyeler ve mesleki edindirme kursları ile 150 öğrencinin staj sürecinde geçici, 40 kişinin ise sürekli istihdamının sağlanması öngörülüyor.

21-10-202121-10-202121-10-202121-10-202121-10-202121-10-202121-10-202121-10-2021

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.