KARABÜK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Ortaokul Müdürleri Dönem Sonu İstişare Toplantısı Yapıldı

Ortaokul Müdürleri Dönem Sonu İstişare Toplantısı Yapıldı

İlimiz Merkez İlçe Ortaokul Müdürleri ile 05 Ocak 2017 Perşembe günü saat 14.00’ te Merkez Öğretmen Evi ve ASO salonunda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 1. Kanaat dönemi sonu istişare toplantısı yapıldı.

32 Ortaokul müdürünün katıldığı toplantıya İl Müdürümüz Ali KÖSE, beraberinde Müdür Yardımcısı Erdal ÜNGÖREN, Şube Müdürleri Muhammet Nuri ATASEVEN, Nevzat AKBAŞ ve Hasan GÜMÜŞ ile birlikte katıldı. İl Müdürümüz toplantı açılışını yapıp Valimiz Sayın Mehmet Aktaş’ın selam ve başarı dileklerini ilettikten sonra sorumluluklarında sürdürülen İl Millî Eğitim projelerine yönelik bilgilendirme ve okul etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürlerine söz verdi. Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal ÜNGÖREN “Tut Elimden Anla Beni” adlı proje, Şube Müdürü Hasan Gümüş “Bilinçli İnternet, Güvenli Gelecek” adlı proje, Şube Müdürü Nevzat AKBAŞ “Değerimiz Değerlerimiz” adlı proje ve Şube Müdürü Muhammet Nuri ATASEVEN “Okuyarak Yaşıyorum” adlı proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak okulların belirlediği proje etkinlikleri, amaca uygun etkinlik örnekleri ve yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundular. Bu açıklamalar sonrasında toplantıya ara verildi.

Toplantının ikinci oturumunda Temel Eğitim ve Din Öğretimi Şube Müdürleri Muhammet Nuri ATASEVEN’e ve  Nevzat AKBAŞ’a söz verildi. Şube Müdürleri MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi” ile ilgili maddeleri, bakanlık emirleri ve okullara yönelik duyuruları ile ilgili açıklamalarda bulundular. Okul müdürlerinin soruları cevaplandırıldı.            

 İl Müdürümüz konuşmasında: Karabük’teki öğrenci-öğretmen merkezli eğitim uygulamalarına değinerek “öğretmenlerimizi ve gözbebeğimiz öğrencilerimizi sabırla dinleyelim. Anlayalım, acele karar vermeyelim. Okulda Demokrasi eğitimi çalışmalarını bizzat takip edelim. Okul öğrenci temsilcilerini haftalık aylık periyotlarla toplayalım. Onlarla okulu, eğitim- öğretim faaliyetlerini konuşalım, onlara değer verelim, adam yerine koyalım. Girişimlerinde önlerini açalım, cesaretlendirelim. Hz. Peygamberimizin ‘İnsanlar babalarından ziyade zamanlarına benzerler’ hadisi ile de vurgulandığı gibi onları zamanlarına, ortamlarına göre değerlendirelim, anlamaya çalışalım. Anlayamazsak aynı dilden konuşup ikna edemeyiz.  Öğretmenlerimizle her fırsatta bir araya gelelim. Okulu, çalışmalarını ve okul etkinliklerini  istişare edelim. Öğretmenler kurullarını önemseyelim. Okulla ilgili kararlarda tüm öğretmenlerin fikrini alalım ve değerlendirelim. Gayretli, verimli, idealist öğretmenleri görelim. Kendilerini takip ettiğimizi hissettirelim.” dedi.

İl Müdürümüz sözlerine devamla: Öğretim programlarının okul yöneticileri tarafından mutlaka incelenmesi, sınav sorularının kazanımlara göre analiz edilerek program ile bağ kurulması, zümre ve şube öğretmenler kurulu toplantılarına azami özen gösterilmesi, branş zümrelerinde analiz edilen program aksaklıkları ile ilgili Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına önerilerde bulunulması, öğrenciye hayallerini gerçekleştirme fırsatı veren, okulu sevdiren, manevra alanı tanıyan bir mevzuat olan ‘MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ nin aktif olarak kullanılması, yarışma duyurularının titizlikle yapılması, öğretmenlerimizin öğrencileri yarışmalara teşvik etmesi, ‘15 Temmuz ruhu’ nu düşündürmeye yönelik olarak düzenlenen ve yarışma şartnameleri gönderilen ‘Karabük Meydanında Bir Temmuz Gecesi’ ve ‘Şehitler Tepesi’ne Mektup’ konulu yarışmalara azami katılım sağlanması, okullarımızda gerçekleştirilen anma ve kutlama faaliyetlerinin MEM yöneticileri ve maarif müfettişlerimizce takip edildiği, öğretim yılının ilk gününden son gününe kadar eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi ilkesinin özellikle takip edildiği,  ‘ilk hafta, son hafta ders yapılmaz’ anlayışının kökünün kazınması gerektiği konularına değindi.

İl Müdürümüz okullarımızın  2016-2017 eğitim öğretim yılı 1. yarıyıl değerlendirme toplantılarında : Dersler, sınıflar ve şubeler bazında akademik başarı değerlendirmeleri, (okulun kanaat dönemindeki kendi sınavları –yazılı sonuçları- ile ), TEOG Değerlendirmeleri (Dersler, sınıflar, şubeler bazında çok yönlü –Emsal okullar, yıllar ve dönemler itibarıyla çıkış- inişler sebepleri, dönemler itibarıyla zümre ve okul  hedefleri), Spor faaliyetleri (Katılım ve başarı yönünden),  anma ve kutlama faaliyetleri, sosyal, kültürel, sportif etkinlikler, toplum hizmeti çalışmaları yönünden değerlendirme (Öğrenci kulüp etkinliklerinin sorgulanması-Kaç toplum hizmeti çalışması yapıldı.), öğrenci davranışları konularının özellikle irdelenmesini istedi.  Okul Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının takibi, Etkileşimli tahta ve EBA kullanımı konusunun okul müdürlerince okul bazında takibi, karnelere sınıf öğretmenlerince yazılan yorum ve tavsiyelerin okul müdürlerince takip edilmesi, okul servisi ve taşımalı eğitim araçlarının ve taşımalı öğrenci yemeklerinin, okul kantinlerinin takibi. Araçların kontrolü. Bu vasıtalarla gelen öğrencilerden dinletilen müzikler, sürücü davranışları gibi konularda bilgi alınması ve takip edilmesi, Okul spor müsabakalarında görevlendirilecek öğretmenlerin özenle seçilmesi, öğrenci devamsızlıklarının saatlik olarak velilere bildirilmesi, yazışmalarının gününde yapılması, okulun görsel dilinin kullanılması konularına değindi. 

İl Müdürümüz ayrıca: Velilerle sürtüşme, çatışma yaşanmaması için önlem alınması, okul web sayfalarının takip edilmesi ve belirlenip bildirilen eksikliklerinin giderilmesi, Okul yöneticilerinin kendilerini yenilemesi, planlı olması, çok çalışması ve rutine esir olmaması, Okul aile birliği toplantılarına okul çevresindeki muhtar, emekli bürokrat, sanatçı, akademisyen ve bilge insanın davet edilmesi, okula katkılarının sağlanması, karlı, riskli günler okula personelden de önce gelinmesi, yöneticilerin kendini ve maiyetini yetiştirme gayreti içinde olması, takip etmesi, teşvik etmesi, okulların il’e ve ülkeye güzel örnek teşkil edecek çalışmalar yapması, projeler geliştirmesi. Personelin üzüntü ve sevinçlerine ortak olunması, Kurum kimliği oluşturma gayreti içinde olunması, kurul toplantılarına dikkat edilmesi rutin tekrarı tuzağına düşülmemesi konularına değinerek örnekler gösterdi açıklamalar yaptı. İl Müdürümüz sözünü bitirirken “Öğretmenlerimizin moralini yükseltelim. İşlerini şevkle yapmalarına katkı sağlayalım. Özel günlerinde jestler yapalım. Kim ne derse desin okul, ilçe, il biz yöneticilere göre şekillenir. Bozulma, yozlaşma, tembellik, duyarsızlık, neme lazımcılık veya bunların zıttı mükemmel tablo bizimle başlar, bizimle devam eder” işe kendimizden başlamalıyız.  Hepinize güveniyor, başarılar diliyorum” dedi.

07-01-201707-01-201707-01-201707-01-2017

Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı No 6 78200 Merkez Karabük - (370) 412 67 48 (370) 412 22 80

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.