Bakanlığımıza bağlı okul/ kurumlarda öğretim programlarının yanında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, Müdürlüğümüzce koordine edilen proje ve etkinliklerle de bu süreçler desteklenmektedir.
Bu kapsamda 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü'nü vesilesi ile İlimiz genelindeki temel eğitime bağlı okullarımızda geleneksel oyun programları düzenlendi.
Safranbolu Mustafa Antepoğlu İlkokulu tarafından düzenlenen oyun şenliğine İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş beraberinde Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu ile birlikte katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu açılış konuşmasının ardından İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Akbaş yaptığı konuşmada, "Bakanlığımız tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizde temel eğitimi güçlendirme konusunda en çok özen gösterilen konular arasında akademik alan ile birlikte sosyal, kültürel etkinlik çalışmaları yer aldı.
Temel eğitim minik yavrularımızı hayata hazırlanması noktasında çok önemli. Bir binanın temelini nasıl sağlam atarsanız o bina her türlü şiddete ve felakete karşı dayanıklı olur. Bizler de çocuklarımızın temelini sağlam oluşturmak adına onların akademik, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini yaptığımız eylem planları ile destekliyoruz. Ruhsal ve zihinsel gelişimlerini de takip ediyoruz.
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile temayüz etmiş bir İl olarak geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin hayatı daha iyi tanıması ve yaşaması anlamında kültürel oyunlarımızı onlara tanıtıyoruz.
Bu bağlamda Bakanımız Prof. Dr. Sayın Yusuf Tekin'in direktifleriyle geleneksel oyunlar, ders aralarında ve beden eğitimi derslerinde okul bahçesinde oynanmaktadır. Öğrencilerimizin ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla mücadele etmesini kolaylaştırmak amacıyla unutulmuş/unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarımız Yağ Satarım Bal Satarım, Körebe, Kutu Kutu Pense, İstop, İp Atlama, Misket, Yakan Top, Mangala, Tombik, Mendil Kapmaca, Seksek Oyunu, Aç Kapıyı Bezirgan Başı ve Üçtaş gibi geleneksel oyunlarımız okul bahçelerimizde oynanmaya devam etmektedir.
Bu düşünceler ile programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum." sözlerine yer verdi.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş'ın konuşmasının akabinde program sırasıyla;
Balon patlatma, sandalye kapmaca, yumurta taşıma, halat çekme ve çuval yarışı oyunları veliler arasında ve öğrenciler arasında oynandı.
Etkinlik tüm katılımcıların beğenisini topladı.