Karabük Bilim Sanat Merkezinde Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.
Törene İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, BİLSEM Müdürü Seçil ARAŞKAL, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Geleceğin teknoloji yıldızlarını, bilim insanlarını ve astronotlarını yetiştirme noktasında Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi'nin önemli derecede katkı sağlayacağını belirten İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, "Ülkemiz artık teknolojiyi dışarıdan alıp kullanan değil Ülkemizin her köşesindeki büyük atılımlarla teknolojiyi üreten, tasarlayan bunu da bilim temelli yapma yetkinliğe sahiptir. Biz de çocuklarımızla geleceğimizi birlikte şekillendiriyoruz. BİLSEM' de Devletimizin sağlamış olduğu büyük imkanlarla öğrencilerimizi bilimle buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı'nın ISS deki yapacağı deneylerle ülkemize kazandıracağı bilimsel ve teknolojik katkıları Karabük BİLSEM Astronomi, Havacılık ve Uzay atölye öğrencileri de kendilerine ilham alarak kullanacaklardır." diyerek, etkili ve kalıcı öğrenme ortamı oluşturarak öğrencilerimize bu güzel fırsatı sunan BİLSEM Müdürü Seçil ARAŞKAL ile öğretmenler Hanife KILIÇ ve Kemal ERSAY'a teşekkür etti.
Konuşmasının akabinde İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesinin açılışını gerçekleştirerek hayırlı olması temennisinde bulundu.
Atölyedeki yapılan çalışmalar ve materyaller hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, başarılı çalışmalarının devamını diledi.
- Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi Ülkemizin Milli Uzay Programı hedeflerine ulaşmasında öğrencilerimizin eğitim göreceği bir sınıf ortamıdır.
- Kurumumuzda yer alan bu sınıf eğitim materyali donanımı ile yer aldığımız ulusal ve uluslararası pek çok projede Karabük BİLSEM olarak daha büyük hedeflerimize ulaşmada büyük bir fırsat oluşturmuştur.
- Geliştirilebilir Drone materyalleri ile öğrencilerimiz bu alanda elektronik, mekanik ve robotik kodlama konusunda çalışmaları yürüteceklerdir.
- İHA modeli ile insansız hava araçlarını tanıyarak kullanım alanları ve donanımı ile ilgili bilgilerini geliştirerek yeni fikirler üreteceklerdir.
- VR deneyimi ile sanal Dünya'da etkileşimli öğrenmeler yoluyla gerçekte erişemedikleri Dünya'nın ötesindeki alanlara adım atabileceklerdir.
- Uçuş simülatörü donanımı ile pilotluk deneyimi kazanacaklar ayrıca atölye kapsamındaki Drone ve İHA'ları gerçek koşullarda kullanma konusunda özgüven kazanacaklardır.
- Telsiz ve anten iletişimi donatımı ile bu alandaki çalışmalara da dahil olarak gelecekte uydu haberleşmesi çalışmalarına da dahil olacaklardır. Teleskop ve dürbünlerle gökyüzü gözlemleri ile somut öğrenmeler kazanacaklardır.
- Meteorolojik istasyon ile hava durumu verilerini takip ederek bu verilerin analizini yapabileceklerdir. Ayrıca maket model uçak çalışmaları ile bu alandaki ulusal ve uluslararası çalışmaları takip edeceklerdir.